Share

АПИ извършва текущи ремонти и обезопасява пътни участъци на територията на община Свищов

четвъртък, 17 авг., 2023, 15:30ч.


архив 2

Текущите ремонти на пътната инфраструктура продължават на цялата територията на община Свищов. След като приключиха дейностите по асфалтиране на път III-302, между селата Морава и Драгомирово, към момента АПИ Велико Търново извършва текущ ремонт и полага асфалт на компрометираните участъци от път III-403, който обхваща разстоянието между селата: Горна Студена, Александрово и Алеково. Също така се извършват дейности свързани с осветляване на пътните знаци и кастрене на храстовата растителност край пътя. Предстои тези дейности да бъдат извършени и на път III-407, между селата Павел, Совата и Царевец. Успоредно с тях, с цел обезопасяване на пътната мрежа и осигуряване на безопасно движение на моторните превозни средства, ще се предприемат дейности за правилно отводняване на пътните настилки, като се почистят навсякъде регулите и окопите, край пътя, които са запълнени с наноси от кал.

През летния сезон трафикът е значително натоварен и качествената поддръжка на пътищата е от изключителна важност за предотвратяването на пътно-транспортни произшествия. Именно това е и основната мотивация на кмета на Свищов Генчо Генчев и ръководството на областното управление на АПИ, в лицето на инж. Венцислав Ангелов да търсят и намират начини за подобряване пътната инфраструктура и условията за транспорт на територията на цялата община.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Бюджет 2023 на В. Търново бе гласуван, продължава обновяването на инфраструктурата

Кметът Даниел Панов: Финансовата рамка е реалистична и възможна, нека ограничим популизма Общинският съвет гласува предложения от кмета Даниел Панов...

Затвори