Share

Александър Нанков реши да вози безплатно децата от школата на “Етър 1924”

сряда, 23 ян., 2013, 18:28ч.


Бизнесменът Александър Нанков обяви, че ще продължи да вози безплатно отборите от детско-юношеската школа на “Етър 1924”. Както писаха днес двата местни вестника, юношите старша възраст въртят обиколки на стадион “Ивайло” и нямат транспорт да пътуват за тренировки в Дебелец, а теренът в старото военно училище е пренаселен. Автобусният превозвач сам съобщи, че е направил компромис, но само заради децата. В последната година той возеше безплатно както мъжкия тим, така и феновете, както и всички детско-юношески гарнитури за мачове и тренировки извън града, като дори бе оборудвал специален автобус във виолетово.

В края на декември обаче Нанков, който е и общински съветник от групата на ГЕРБ, обяви, че спира транспорта заради обвиненията на собственика на клуба Фейзи Илханлъ към Община В. Търново, че не помага и поисканите с ултимативен тон от институцията акции.

“Още след като обявих решението си, родители на момчета от школата ме убеждаваха да го променя поне за децата. Надявах се, че от ръководството на клуба ще вземат мерки и ще си осигурят автобус, но на този етап това не се случва. Сега пак ме потърсиха хора и тъй като това са младите футболисти на моя град В. Търново, не мога да откажа.

Няма да оставя децата и ще подсигуря пътуванията им за тренировки и мачове. Като гражданин очаквам и позицията на Община В. Търново, защото определено има проблеми в “Етър 1924”, след като заради 1000 лева е възможно отборите дори да бъдат извадени от шампионата”, коментира Александър Нанков.

Той смята, че е удачно да бъде създаден Общински футболен клуб, който от лятото да има отбор в Северозападната “В” група. Приоритетна за клуба трябва да е детско-юношеската школа и чрез участие в различни проекти да се подобрява базата. В мъжкия отбор трябва да играят предимно собствените кадри, както и възпитаници на другите отбори в областта, които имат желание да се развиват тук. Нанков припомни, че именно по тази схема В. Търново е дал националните Краси Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков и Цанко Цветанов, а и много други успешни състезатели. Той е готов да вози безплатно отборите на евентуален нов общински клуб, като ще продължи да го прави и за ДЮШ на „Етър 1924”.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започват ВиК ремонтите в района на Старото военно училище

От четвъртък започват строително-ремонтните работи по проект за подобряване ВиК инфраструктурата на Велико Търново в района на Старото военно училище...

Затвори