Share

77-годишен от Павликени преплува Дунав край Свищов

събота, 29 юли, 2023, 18:24ч.


6bec6d0781db37d552dd5ad103610a02(1)

4fbdb90fdba007798a1f0d702b0ee296
140 плувци се включиха в ежегодното масово преплуване на р. Дунав край Свищов, което събра около хиляда души тази година. В 65-тото издание на масовото спортно мероприятие се включиха представители на населени места от страната и чужбина, като най-многобройна беше групата от гр. Павликени – с 31, а след тях се наредиха представителите на гр. Елена с 30 плувци. Участници имаше от София, Велинград, Русе, Ботевград, Разград, Шивачево, Габрово, Велико Търново, Полски Tръмбеш, Горна Оряховица, Голям извор и от община Свищов. Тази година отново имаше международно участие на представители от Белгия, Чехия и Великобритания.

В края на турнира бяха отличени:
най-малките участници – Лара Димитрова от Елена на 4 г. и Пресиян Миланов от Павликени на 8 г.
най-възрастният участник – Симеон Симеонов от Павликени на 77 г.
най-редовният участник, който за 56-ти път преплува Дунав – Велико Казанджиев от Елена
най-голямото семейство, преплувало заедно реката – сем. Тодорови от Елена.

Ръководителят на най-голяма група – Стефан Стерев от Павликени също бе отличен с награда от мероприятието. Отличията на участниците бяха връчени от председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, секретаря на Община Свищов Любомира Петрова и Валерий Димитров, гл. експерт към общинското звено „Масова физкултура и спортна база”.
По традиция СА “Д. А. Ценов” също връчи награда на един от участниците, като тази година това беше Валентина Симеонова от София.

65-тото издание на масовата спортна проява официално бе закрито от д-р Кристиян Кирилов, който благодари на всички плувци и организаторите, като не пропусна да спомене, че и тази година  събитието се провежда със съдействието на Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 – Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална Дирекция „Гранична полиция” – Русе, БЧК, полицията и болницата в Свищов, а също озвучителите и звено „Сигурност и контрол” към общинската администрация.

54bdc46a3b0577ada1fc34fe364779e0

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ивайло Здравков е новият областен управител на В. Търново

Ивайло Здравков е новият областен управител на Великотърновска област. Досега Здравков беше директор на ТД на НАП – Велико Търново,...

Затвори