Share

15 000 лв. са заложени в бюджета на Община Г. Оряховица за 2021 г. за стимулиране на талантливи ученици

петък, 18 юни, 2021, 11:07ч.


img_1624000563

15 000 лв. са заложени в общинския бюджет за 2021 г. за стимулиране на постижения на ученици. С финансови премии ще бъдат отличени призови класирания през учебната 2020/ 2021 г. на национално и международно ниво в състезания, които не са включени в националния календар, но са съизмерими с тях като представителност на участието.

Община Горна Оряховица е една от малкото общини, които заделят средства в бюджета си за стимулиране на деца, показали високи резултати в национални и международни състезания и конкурси. От 2006 г. общинска администрация разработва, а Общинският съвет приема Програма за насърчаване на творческите заложби на деца с изявени дарби, които се обучават в общинските училища.

През 2020 г. 76 талантливи деца от Общината са били финансово стимулирани в рамките на Програмата. Броят на децата е малко по-малък от предишната година, но това се дължи на факта, че заради пандемията, голяма част от конкурсите и състезанията не се проведоха.

Информация за начало на прием на документи по Програмата ще бъде изпратена към училищата и спортните клубове на 21 юни.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„Сцена на вековете“2021 стартира с впечатляваща постановка на балета „Спящата красавица“

Със своята най-нова и изключително впечатляваща постановка на балета „Спящата красавица” от Пьотр  Чайковски Държавна опера-Стара Загора ще открие официално...

Затвори