Share

140 дръвчета засадиха възпитаниците за 140 г. ОУ „Св. Климент Охридски“ – Павликени

сряда, 28 окт., 2020, 11:53ч.


DSC_0178

140 дръвчета засадиха възпитаниците на Основно училище „Св. Климент Охридски“ – Павликени по случай 140-та годишнина от основаването му. Своеобразната алея е оформена от шестили в градския парк „Кирил Ракаров“ по двата бряга на дерето. Над 280 от учениците се включиха в инициативата, заедно със своите класни ръководители и възпитатели. Участваха и доста родители.
„Изключително съм благодарна за помощта, която ни оказват Община Павликени и Общинското предприятие „Благоустрояване и комунална дейност“. Децата с голямо вълнение се подготвяха за инициативата и с ентусиазъм се включиха в дейностите по разсаждане на дръвчетата“, каза директорът Радка Станева.

Засаждането на дръвчета е една от многото инициативи за отбелязване на годишнината на училището. Предвид извънредната ситуация празничният концерт за юбилея ще премине в електронна среда. Предстоят финалите на вече обявените конкурси за литературно творчество при малките ученици и за родословно дърво при всички ученици, където ще се търси кой ученик намира информация за своя род най-назад във времето, както и за най-много родственици, които са учили в същото училище.

DSC_0196

Предстои интерактивно състезание за знание, както и създаването и представянето на сборник със 140 вдъхновяващи истории.

Вече пристигат детски рисунки от училища с името на св. Климент Охридски от цялата страна за конкурса за рисунка. Участие са заявили и от две български училища в САЩ, чиито творби вече пътуват към Павликени.

Проведоха се вече лекоатлетическото състезание по спринт на 140 метра, както и виртуалният финал на фестивала на детската песен „Всичко е музика“, в който ученици, които получават допълнителна подкрепа и се обучават в училища, центрове за специална образователна подкрепа, центрове за подкрепа и личностно развитие представиха песенно творчество.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Дистанционно обучение на учениците от гимназиалния курс и вузовете, затвориха стадионите и дискотеките

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. От 29 октомври,...

Затвори