Share

12 искания за финансиране от общини от областта бяха одобрени за разглеждане до Междуведомствената комисия

вторник, 18 сеп., 2018, 15:25ч.


Дванадесет искания за финансиране от общини на територията на област Велико Търново бяха одобрени и ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Областният управител проф. д-р Любомира Попова, която е председател на комисията откри днешното заседание. На него присъстваха и заместник областните управители инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева.

Областната комисия даде положително становище на исканията на Община Златарица за възстановяване на инфраструктурата и укрепване на свлачище на  улица в с. Калайджи, община Златарица на стойност 121 308,00 лева, за възстановяване на инфраструктурата и укрепване на свлачище в землището на с. Долно Шивачево на стойност 213 891,39 лева и за  неотложни аварийно-възстановителни дейности на активирано свлачище на ул. „Трета“ и ул. „Четвърта“, с. Калайджи, общ. Златарица на стойност 319 951,85 лева.
Комисията подкрепи и искане подадено от Община Велико Търново за ремонтни дейности на обект общинска собственост ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – покрив, гр. Велико Търново на стойност 162 220, 90 лв.

Гласувани бяха и искания за  възстановяване на общински път  Павликени – Дъскот – Паскалевец на стойност 447 825,17 лв. и  за ремонтни дейности на църковен храм „Св. Архангел Михаил“ кв. Чолаковци, гр. Велико Търново на стойност 17 145,60 лв.

Подкрепени бяха и искания от Община Лясковец за аварийно-възстановителни работи на църква „Света Параскева“, с. Козаревец, община Лясковец, на стойност 137 820, 85 лв., от община Горна Оряховица за ремонт на засегната пътна мрежа в  регулация на улици “Иван Цвятков”; “Струма”; “Средна гора” и “Тодор Чангов” в с. Поликраище, община Горна Оряховица, на стойност 97014,13 лв., искане от Община Горна Оряховица за засегната пътна мрежа в регулация: улици “Райко Даскалов”; “Д. Благоев”; “Черно море”; “Мир”; “Родопи” и “Янтра” в гр. Долна Оряховица, община Горна Оряховица, на стойност 52 263, 36 лв.

Подкрепа получиха и искания от Община Горна Оряховица за засегната пътна мрежа в регулация: улици “Янтра”; “Пирин”; “Цар Освободител” и “Хаджи Димитър” в с. Драганово, община Горна Оряховица, на стойност 151 265,66 лв., искане на Община Горна Оряховица за засегната пътна мрежа в регулация: улици “Волга”; “Витоша” и “Райна Княгиня” в с. Първомайци, община Горна Оряховица, на стойност 182 744, 44 лв. и искане на Община Горна Оряховица за засегнати участъци от улици:  “Шейново”, “Марица”, “Оборище”, “Гурко” и “Дунав” в гр. Горна Оряховица, община Горна Оряховица в резултат на обилни валежи от дъжд на стойност 217 248, 66 лв.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Отново зачестиха нерегламентираните сметища от строителни отпадъци, глобите са от 300 до 4 000 лв.

На голям брой нерегламентирани сметища с изхвърлени строителни отпадъци в Горна Оряховица се натъкната доброволците, взели участие в кампанията „Да...

Затвори