Share

Младежи от ГЕРБ представиха региона на форум за културно-историческото наследство

вторник, 21 апр., 2015, 14:02ч.


vrejakov
Четирима от членовете на МГЕРБ от Великотърновска област представиха региона ни като атрактивна туристическа дестинация по време на форум в Добрич. Събитието бе организирано от младежите в ГЕРБ – Добрич по повод Международния ден на културно-историческото наследство.

Своеобразната академия събра участници от Североизточна и централна Северна България. Да се представят възможностите за популяризиране на културното наследство и мерките, необходими за неговото опазване, бе целта на форума.

Сред най-интересните презентации бе беседата на великотърновеца Емил Врежаков, който е историк. Той лансира идеята, че нашият регион съхранява историческата памет, като се подобрява туристическата инфраструктура и се дава възможност на жители и гости да станат част от живота на предците ни.

Във Велико Търново могат да опитат средновековна кухня, да се докоснат до оръжията на древните воини и да се включат в демонстрациите на традиционни занаяти. Чрез инвестициите в областта на културно-историческото наследство, туризма може да продължи да се развива по този нов начин, пресъздавайки духа на отдавна отминали епохи, обясни пред аудиторията на форума младият историк Врежаков. Цялостната концепция се основава на схващането, че културният туризъм придобива качествено нов облик, превръщайки посетителите на историческите обекти в жив елемент от античността и средновековието.

В изложението си Врежаков представи както местните забележителности, така и информация за реализираните и предстоящи проекти в тази област.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тийнейджъри от Павликени обрали седем кафе-автомата

Служители на РУ – Павликени установиха извършителите на кражби на пари от 7 кафе-автомата в града. Вчера съдействие от полицейските...

Затвори