Share

ОИЦ – Велико Търново посрещна гости от Естония

сряда, 17 сеп., 2014, 21:28ч.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В офиса на Областен информационен център – Велико Търново гостуваха преподаватели от университета в гр. Талин, Естония. Маарика Вейлел и Марелле Гуинтхал бяха придружени от проф. Мариана Петрова от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Визитата им в България е по линия на програмата на Европейския съюз „Еразъм“ и сключеният договор за сътрудничество и академичен обмен между Талинския и Великотърновския университет.

Екипът на ОИЦ – Велико Търново запозна гостите с принципите на европейско финансиране в България, досегашните оперативните програми у нас и очакванията свързани с Новия програмен период 2014-2020 г. Бяха им представени и дейността на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС, както и видовете услуги предоставяни от ОИЦ – Велико Търново.

Двете преподавателки от Талинския университет проявиха интерес към реализацията на европоректи в региона в сферата на образованието и младежките дейности. От своя страна те разказаха за спецификата при подготовка, изпълнение и отчитане на европроекти в Естония. Гостите от Естония споделиха и своя личен опит в изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства, в областта на доброволчеството и работата с младите хора.

В края на посещението си представителките на Талинския университет получиха рекламно-информационни материали и сувенири на ОИЦ – Велико Търново.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„Етър” се отпуши с 4:0, Иван Петков с хеттрик

„Етър” надигра с 4:0 „Ботев” (Козлодуй) в отложен мач от „В” група, като това бе най-малкото, с което се отърваха...

Затвори