Share

Симона Захариева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

неделя, 25 юни, 2017, 12:30ч.


DSC_0575-1

Младата изпълнителка Симона Захариева от Севлиево е носителят на Гран при от шесто издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе в петък и събота в Павликени.

Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 64 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни.  Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния.

Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди планински кристал с гравирано в него трииизмеро слънце, както и поощрителни награди. Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на Ани Попкръстева от Велико Търново. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Любомира Вушева от София.

Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също певицата Нели Рангелова, композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, директорът на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и музикалният педагог Александър Михайлов..

Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“. На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат Античния керамичен център, който е единствен по рода си археологически обект в Източна Европа.

„Този фестивал ни дава два дни, в които се чува хубава българска музика; виждаме колко прекрасни деца и добри изпълнители има в България и колко напред ще се развиват“, каза председателят на журито Стефан Димитров.

„Радостен съм, че с всяка следваща година конкурсът „Нека да е лято“ пораства и все повече участници искат да бъдат наши гости. Още по-радостно е, когато видя победителите при нас след това да печелят гран при и първи места в още по-големи конкурси и дори в международни изяви. Всички ние се радваме да видим как българските млади таланти се развиват и „Нека да е лято“ е част от техния професионален път“, обърна се към участниците и кметът на община Павликени и патрон на конкурса инж. Емануил Манолов.

 

Наградените:

„Гран при” – Симона Захариева (Севлиево)

Награда на кмета на община Павликени – Ани Попкръстева (Велико Търново)

Награда за най-добро изпълнение на българска песен – Любомира Вушева (София)

 

Първа възрастова група (5-8 години)

1-во място – Кристина Неделчева (Габрово)

2-ро място – Максим Ялнъзов (Варна)

3-то място – Росен Метев (Габрово

Поощрителна награда – Ангелика Любомирова (Велико Търново)

 

Втора възрастова група (9-13 години)

1-во място – Гала Ботева (Севлиево)

2-ро място – Вилияна Иванова (Свищов)

3-то място – Стефан Бадя (Румъния)

Поощрителна награда – Жаклин Таракчи (София)

 

Трета възрастова група (14-17 години)

1-во място – Ивета Петрова (Габрово)

2-ро място – Ана Мария Пикурици (Румъния)

3-то място – Ева Пармакова (София)

Поощрителна награда – Виктория Манева (Панагюрище)

 

Четвърта възрастова група (18-30 група)

1-во място – Бианка Елена (Румъния)

2-ро място – Йордан Рангелов (София)

3-то място – Траяна Цанкова (Севлиево)

Поощрителна награда – Иван Димитров (Севлиево)

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Емануил Манолов откри Международния ден на йога в Павликени

Павликени се включви в инициативите за отбелязване на Международния ден на йога - 24 юни. Началото даде лично кметът на…

Затвори