Share

165 абитуриенти от четири училища дефилираха във вечерта на 24 май по центъра на Г. Оряховица

четвъртък, 25 май, 2017, 12:23ч.


DSC_0106

165 абитуриенти от четири училища дефилираха тази вечер в центъра на Горна Оряховица. По червения килим преминаха момчетата и момичетата от СУ „Георги Измирлиев”, СУ „Вичо Грънчаров”, ПГЛПИ „Атанас Буров” и ПГЖПТ „ Н. Й. Вапцаров”. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Младите хора преминаха по червения килим заедно със своите класни ръководители и учители.

Дванадесетокласниците дефилираха в пространството между читалище „Напредък – 1869” и сградата на Общината. В края на червения килим, всеки един от абитуриентите получи свитък със специално послание от кмета инж. Добромир Добрев. „Днес ти влизаш в света на възрастните и поемаш своята лична отговорност. Предстоят ти различни преживявания. Ще бъдеш изправен пред дилеми. Ще отваряш и затваряш врати. Животът е безкрайна палитра от цветове. Помни, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъди здрав и уверен в силите си! Обединявай воля и енергия за добри дела”, се казва в посланието на инж. Добрев до абитуриентите.

Стотици родители, приятели и близки се бяха събрали тази вечер в центъра на Горна Оряховица, за да наблюдават пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца успешен старт в живота. Празничните емоции с младите хора и техните близки споделиха и народният представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева, кметът инж. Добромир Добрев, заместник – кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, Деница Коева, секретарят на Общината Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” Милена Николова.

Тази вечер по червения килим ще преминат абитуриентите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” и на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

Заради празничното дефиле днес (25 май) се налага временна организация на движението в централната градска част. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 16.30 ч. по ул. „Цар Освободител” от кръговото движение пред ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” до кръстовището с ул. „Янко Боянов”; по ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището на улиците ул. „Елена Грънчарова” и „Янко Боянов” до площад „Георги Измирлиев” и по ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището на улиците „Хан Крум” и „Ангел Кънчев” до ул. „Цар „Освободител”.

Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът инж. Добромир Добрев връчи първите награди “Млада Горна Оряховица”

Александра Тодорова и отборът по хандбал на ПГЛПИ „Атанас Буров” са първите носители на наградата „Млада Горна Оряховица”. Отличието се...

Затвори