Share

Провалено Общо събрание остави „Локомотив” (ГО) без ръководство

вторник, 15 сеп., 2020, 17:47ч.


4

Горнооряховският „Локомотив” остана без ръководство, след като проведеното Общо събрание гласува оставката на досегашната управа, но не успя да избере нова. Изборът бе бламиран от група фенове, която, изнервена от слабото представяне на отбора, пристигна на сбирката с твърдата заявка, че ще „разтури задкулисието и ще му попречи да гласува каквото си иска”.

Напрежението започна още при регистрацията и нарасна по време на 4-часовите дебати. Набързо бе привикан треньорът Милчо Сирмов да обяснява дали той сам си е правил селекцията. Бившият президент Георги Бижев се обиди и пак обяви, че къса с футбола. Председателят на Общинския съвет Димитър Николов, който в последните месеци се нагърби с каузата да измъкне финансово „Локомотив” и успя да привлече партньори, които да помогнат да се наваксат задълженията към държавата, също обяви, че се оттегля. „Локо” е идея по-голяма от вас и мен, крайно време е да се приеме, че най-успешният модел е прагматичният бизнес подход на „Лудогорец” и нека спрем с обидите и емоционалните изблици”, призова Димитър Николов.

В крайна сметка започнаха да валят отводи на номинираните за членове на новото ръководство. Първо се отказа Ценко Гавазов, а след него – и Ангел Минчев, който бе сочен за новия президент на клуба. Последваха отводи на Стоян Илиев, Петър Петров, Антон Дончев, Мариян Марков, Йордан Хинков. На практика от номинираните не се отказа само Илия Пендов, който не присъстваше в залата.

Управителен съвет така и не бе избран. После обаче част от феновете започнаха да се молят на Ангел Минчев и Ценко Гавазов да приемат да участват. За избор на ръководство обаче ще трябва да се свиква ново Общо събрание, което трудно ще стане до края на годината.

А всъщност „Локомотив” в момента в най-добро състояние от години насам. Дълговете към НАП, които бяха близо 400 000, вече са стопени до 50 000 лв., няма и големи просрочени задължения към играчи, треньори, доставчици. „Дотук се стигна заради феновете, които дойдоха да саботират събранието. Не оспорвам правото им да милеят за „Локо”, но се надявам да осъзнаят, че са били използвани. В момента клубът е подреден и е в най-доброто си състояние от години, а с този провален избор сега изпада в безтегловност”, коментира Димитър Николов.

сн. regnews.net

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Станислава Стоянова и Генчо Генчев откриха в Свищов нови спортни площадки

Народният представител от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова, заедно с кмета на община...

Затвори