Share

Звезди на руския балет на сцената в Царевец

четвъртък, 13 Юли, 2017, 12:22ч.


053-. Екатерина Булгутова и Юрий Кудрявцев Ballet-Gala-12.07.2016

На 16 юли (неделя) от 21,00 ч.  на “Сцена на вековете”, в крепостта Царевец, жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се насладят на спектакъла Балетна гала с режисьор Сергей Бобров – заслужил артист на Русия. Гостуват солисти на Държавния театър за опера и балет – Красноярск: Екатерина Булгутова, Анна Федосова, Юрий Кудрявцев, Елена Свинко, Дмитрий Дячков – лауреати на Международния балетен конкурс – Варна 2016 и балетна трупа на Държавна опера – Варна.

През последните години в балета на Държавна опера – Варна са привлечени водещи педагози и изпълнители – представители на руската балетна школа. Макар и след обявяване на официалната програма, организаторите на „Сцена на вековете” откликнаха на уникалната възможност да предложат на многобройната публика на този невероятен фестивал една вечер със звездите на руския балет.

Екатерина Булгутова e в трупата на Красноярския театър за опера и балет. Лауреат на “Слънцето на сезона”, “Театральна пролет” 2015, “Съвременен танц в музикалния театър” и др. През 2016 г. е поканена за гост-солистка на балетната трупа при Държавна опера Варна.

Юрий Кудрявцев учи класически танц в Хореографския колеж в Красноярск. От 2013 г. е солист на Красноярск опера и балет. През 2013-2015 той участва в турне на театъра в Обединеното кралство като водещ солист и получава много добри отзиви в британската преса.

Елена Свинко завършва Хореографския колеж в Красноярск и през 2016 г. Лауреат е на Младежките Делфийски игри на Русия, Общоруския балетен и хореографски конкурс “Гран при Сибир” и Общоруския балетен и хореографски конкурс. През 2016 г. е поканена за гост-солистка в балетната трупа на Държавна опера Варна.

Дмитрий Дячков е лауреат на Международния балетен конкурс “Гран при – Сибир”. Солист е на балетната трупа на Държавния театър за опера и балет в Красноярск. Сред най-успешните му роли е Тибалт от балета “Ромео и Жулиета”.

Анна федосова е сред младите надежди на Държавния театър за опера и балет в Красноярск. Тя е лауреат на регионалния фестивала Красноярск “Театрална пролет – 2016”.

В случай на лошо време спектакълът Балетна гала ще бъде представен същата вечер на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”, вместо на Царевец.

Програма
Първа част
1. Балконска сцена из балета „Ромео и Жулиета” от Сергей Прокофиев, изп. Екатерина Булгутова (Жулиета) и Юрий Кудрявцев (Ромео)
2. Руски танц из балета „Лебедово езеро” от Пьотр И. Чайковски, изп. Анна Федосова
3. Па де дьо из балета „Зле опазеното момиче” от Петер Лудвиг Хертел, изп. Елена Свинко (Лиза) и Дмитрий Дячков (Колен)
4. Адажио из второ действие на балета „Лебедово езеро” от Пьотр И. Чайковски, изп. Екатерина Булгутова (Одета), Юрий Кудрявцев (Зигфрид) и Балетна трупа на Държавна опера Варна

Втора част
5. “Чистота” – съвременна танцова миниатюра, изп. Елена Свинко и Дмитрий Дячков
6. Монолог на Хозе по музика от операта „Кармен” от Жорж Бизе, изп. Павел Кирчев
7. Адажио по музика от операта „Отело” от Джузепе Верди, изп. Екатерина Булгутова (Дездемона) и Юрий Кудрявцев (Отело)
8. „Умиращият лебед” из фантазия за оркестър „Карнавал на животните” от Камий Сен-Санс, изп. Анна Федосова
9. Сцена из балета „Дон Кихот” от Лудвиг Минкус, изп. Балетна трупа на Държавна опера Варна, солисти Елена Свинко и Дмитрий Дячков

БИЛЕТИ:
Туристически информационен център, тел.: 062 622 148
Каса на ул. Асен Златаров № 5 (срещу бариерата на служебния паркинг на театъра), телефони: 062 637915, 0886770511, 0894407595
ОНЛАЙН: www.eventim.bg

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Мая Маринова от “Елита” спечели Гран при с песен на Ищар

8-годишната Мая Маринова завоюва Гран при в първа възрастова група за изключителен глас и добро представяне в раздел поп пеене…

Затвори