Share

Златни медали за малките мажоретки от ДГ „Здравец”-Г. Оряховица на Националния фестивал в Шумен

сряда, 17 май, 2017, 12:29ч.


18518479_1577316712301773_1158152199_n

Златни медали завоюваха малките мажоретки от горнооряховската ДГ „Здравец” на ІХ национален фестивал „Мадарски конник” – Шумен. Момичетата се състезаваха в най-малката възрастова група, в категориите батон и помпон. В оспорвана надпревара със своите връстнички, горноряховските мажоретки спечелиха златните медали, купа и грамота за участие.

530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години се включиха в ІХ-то издание на Националния фестивал в Шумен. Те бяха разпределени в различни възрастови групи. В танцовия форум се включиха отбори от Лом, Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица, Варна и Лозница.

Многобройната публика имаше удоволствието да се наслади на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници.

Фестивалът започна с дефиле на мажоретките по главната улица на Шумен до сградата на Общината, където участниците бяха приветствани от заместник-кметът Найден Косев. След официалната част, започна състезателната програма, където в надпреварата на най-малките, мажоретките на ДГ „Здравец” обраха овациите на публиката и златните медали.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Европейски опит в Професионална гимназия по лека промишленост и строителство в Свищов

За поредна учебна година проектното предложение на ПГ по лека промишленост и строителство – гр. Свищов е сред одобрените за…

Затвори