Share

Жителите на Шереметя протестираха в памет на Ангел Илиев, който бе блъснат на пешеходна пътека (Снимки)

сряда, 22 февр., 2017, 13:56ч.


IMG_20170222_123010

Снимка: Официалният сайт на Велико Търново

Над 100 човека масово пресичаха зебрата, която е лобното място на мъжа

Над 100 човека от великотърновското село Шереметя изразиха своя протест, като масово пресичаха пешеходната пътека, на  която лек автомобил блъсна и уби 78-годишният Ангел Илиев. Тяхното недоволство достигна връхната си точка, след нелепата смърт на уважаваният от всички възрастен мъж. Приживе той е бил председател на читалищното настоятелство в местното читалище, член на ловната дружинка и деен общественик.
Хората почетоха светлата му памет с шествие от църквата до лобното му място. На пешеходната пътека те сведоха глави, замълчаха за минута и положиха десетки карамфили на иначе опасната “зебра”.

IMG_20170222_123021

Снимка: Официалният сайт на Велико Търново

Траурната процесия за десетина минути спря движението в двете посоки на главния път София – Варна.

IMG_20170222_123056

Снимка: Официалният сайт на Велико Търново

Движението бе регулирано от над 10 полицаи, които следяха за сигурността и опазването на реда. Кметът на село Шереметя Пламен Петев и съпругата на Ангел поведоха своите съграждани. Петев призова отговорните институции да вземат мерки за обезопасяването на опасната пешеходна пътека, на която неведнъж са се случвали подобни инциденти. Пламен Петев поиска въведеното ограничение от 40 километра в час да се спазва от преминаващите шофьори.

IMG_20170222_123029

Снимка: Официалният сайт на Велико Търново

От полицията съобщиха, че по главен път София – Варна за денонощие в двете посоки минават над 10 000 автомобила, което го прави един от най-натоварените и опасни в района и страната.
Само за няколко минути, докато нашият екип беше в района, няколко пешеходци на косъм се разминаха от инцидент, в присъствието на полицията.

IMG_20170222_122726

Снимка: Официалният сайт на Велико Търново

Елена Ерменкова сподели, че всеки ден по няколко пъти трябва да пресича опасната зебра, за да отиде до близкия магазин. Притеснява се, че ако в скоро време не се вземат мерки инциденти, като този ще продължат.

IMG_20170222_123223

Снимка: Официалният сайт на Велико Търново

Ако безсилието на институциите продължава хората са готови на по-крайни действия. Те очакват реакция от държавата и поставянето на камера на пешеходната пътека, за да стряска бързо движещите се коли.
Стефан НАНКИНОВ, снимки авторът

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Етър” представи новите попълнения

Новите си попълнения представи официално лидерът във Втора лига "Етър". Шестима нови футболисти бяха привлечени през паузата по искане на...

Затвори