Share

Започват ВиК ремонтите в района на Старото военно училище

сряда, 23 Ян., 2013, 18:27ч.


От четвъртък започват строително-ремонтните работи по проект за подобряване ВиК инфраструктурата на Велико Търново в района на Старото военно училище и района. За да се избегне замърсяването, което е неизбежно по време на изкопните работи, ходовите части на  използваната техника ще бъдат старателно измивани, уточниха от Община Велико Търново.

Полагането на новата водопроводна и канализационна система на града в този участък ще продължи до есента.За да се създаде възможно най-добрата организация за движение и връзка с институциите, чиито представителства се намират в района,  строителството ще става поетапно.Първоначално тръби ще се полагат  в северозападната част  на терена, около Националния военен архив.

Тази фаза на проекта е и най-специфична.Заради характера на терена са предвидени и множество насипи и подпорни стени, за да могат да се спазят технологичните изисквания за наклон на канализацията.

Работата по водния проект продължава в централната част на Велико Търново – по ул. „Независимост” и „Стефан Стамболов”.В района вече започна полагането на нови  водопроводи, които ще намалят до минимум загубите от питейна вода и ще позволят качествени ремонти и на основните улици, които отвеждат към най-важните туристически обекти и забележителности.Строителството в този участък трябва да приключи до Празника на Велико Търново – 22-ри март.

В заключителна фаза е и полагането на новата ВиК- система по ул. „Цар Тодор Светослав”. Общата стойност на първата фаза от проекта е  44 милиона лева ,а финансирането е осигурено  по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013″.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Регион Велико Търново участва в Информационен ден за Европейска столица на културата

Делегация от Общината представи „Регион Велико Търново” в рамките на първия информационен ден, организиран от Министерство на културата в рамките…

Затвори