Share

Започва подмяната на ВиК съоръженията от централната към старата градска част

сряда, 16 Ян., 2013, 20:37ч.


Започва подмяната на водопроводната и канализационна система на Велико Търново от централната към старата градска част в рамките на проекта за водния цикъл. Независимо от атмосферните условия изпълнителите, ангажирани с дейностите по проекта, работят усилено, уверяват от общинската администрация. Създадена е и оптимално добра и работеща временна организация на движението на моторни превозни средства. Периметърът, на който се работи, е стриктно обозначен и ограден.

В началото на следващата седмица ще стартира полагането на новата ВиК инфраструктура по основните улици „Независимост” и  „Стефан Стамболов”. Участъкът е един от най-трудните в рамките на реализацията на проекта, тъй като е изключително натоварен и почти без алтернатива за отклонение на уличния трафик. По изричното настояване на кмета Даниел Панов и ръководителя на проекта инж. Динко Кечев улиците няма да бъдат затваряни изцяло, а ремонтите дейности трябва да приключат преди официалния празник на града 22 март  и началото на новия туристически сезон. За да се справят със сложната задача изпълнителите имат готовност да работят денонощно, да увеличат екипите си и използваната техника.

Докато бъде изграждана новата ВиК-система  по ул. „Независимост” и отклоненията й, движението ще бъде осъществявано поетапно само в едната лента, а контролът ще се осъществява с няколко временно монтирани светофарни устройства, които ще пропускат автомобилите, както и чрез вертикалната маркировка.

Подмяната на канализационата и водопроводна система в старата част е особено наложителна, тъй като в тази част на града на места канали изобщо липсват, а ремонт на съществуващите не е правен повече от 50 години. Именно в този район и загубите от питейна вода са най-големи.

Община Велико Търново и изпълнителите по проекта апелират към жителите и гостите на града да проявяват разбиране заради причинените временни неудобства, неизбежно съпътстващи строителството, както и стриктно да спазват маркировката и създадената временна организация на движението .

Продължава и  полагането на тръбите по ул. „Зеленка”. Участъкът също трябва да бъде завършен до пролетта, след което целият район ще бъде възстановен и преасфалтиран изцяло, за което вече са осигурени необходимите средства.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Мария Капон: “Проектът “Белене” е корупционен” (видео)

Не на разграбването на страната ни, не на старата технология, която е от 1982 г, и не на енергийното робство…

Затвори