Share

Започна частичен ремонт на тротоара пред читалище “Искра”

петък, 24 февр., 2017, 14:59ч.


Iskra

Снимка: Пресцентър на Община Велико Търново

В отговор на жалби от граждани Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов разпореди извършването на частичен ремонт на тротоарната настилка пред читалище „Искра“.
Тротоарът, който свързва пешеходните части на улиците „Мармарлийска“ и „Бачо Киро“ беше в лошо състояние и затрудняваше безопасното придвижване на гражданите.

IMG_20170224_121223

Снимка: Стефан НАНКИНОВ, Официалният сайт на Велико Търново

От днес започна частичен ремонт, в рамките на който участъкът ще бъде застлан с вибропресовани павета с два цвята, които ще образуват шарки по настилката. Общата площ, върху която се извършва ремонта е над 200 квадратни метра. По този начин тротоарът пред едно от емблематичните за Велико Търново читалища ще бъде обновен с материали и технология, подобни на тези, с които вече бяха ремонтирани близо 20 000 квадратни метра тротоарна настилка в града.

IMG_20170224_121235

Снимка: Стефан НАНКИНОВ, Официалният сайт на Велико Търново

Освен подновената тротоарна настилка пешеходната пространство пред читалище „Искра“ ще бъде оборудвано и с нов обезопасителен парапет. Старият, амортизиран парапет ще бъде ремонтиран и поставен на друго място, което ще бъде използван за същата цел.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Доц. Милен Михов към възрастните: „Не отстъпихме и няма да отстъпим от искането за увеличаване на пенсиите“

[caption id="attachment_34600" align="aligncenter" width="300"] Посрещането в Стражица[/caption] Евродепутатът Ангел Джамбазки покани от пенсионерска певческа група на тържествата в Брюксел за...

Затвори