Share

Зам.-кметът проф. Георги Камарашев участва в дискусия за последиците от ПТП

петък, 18 Ное., 2016, 18:18ч.


003

Дискусия за последиците от пътно-транспортните произшествия събра представители на институциите и ученици. Срещата се проведе в Средно училище „Емилиян Станев”, като основната тема бе  свързана с правилата за движение по пътищата и отговорностите на шофьори и пешеходци. На учениците бяха показани снимки от тежки катастрофи, при които е имало ранени и загинали.

Инициативата е свързана със Световния ден за възпоминание на жертвите от ПТП, който ще бъде отбелязан на 20 ноември. Организатори бяха Областната управа, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и клубът по мотоспорт „Motocross team SixSport”. Община Велико Търново бе представена от заместник-кмета проф. Георги Камарашев.

019

Общинският съветник Георги Недев, който е и председател на “Motocross team SixSport” демонстрира как се използва предпазното оборудване в мотокроса и обясни опасностите, които крият високата скорост и безразсъдното шофиране. Състезатели от клуба направиха демонстрации на майсторско управление на мотоциклет.

С решение на Асамблеята на ООН всяка трета неделя от месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

 

сн.: Областна управа – Велико Търново

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Народният представител доц. Милен Михов участва в конференция в Брюксел

Народният представител от Патриотичния фронт доц. Милен Михов участва в конференцията „Миграционна политика и граничен контрол“ в Брюксел. Форумът бе…

Затвори