Share

Зам.-кметът на Свищов Анелия Димитрова бе част от журито в Национално ученическо състезание

сряда, 22 Февр., 2017, 18:55ч.


20170217_173615

Национално ученическо състезание по управление на проекти се проведе в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Община Свищов имаше свой представител сред журито в лицето на зам.-кмета Анелия Димитрова. Националното състезание е очаквано от учениците и всяка година в него вземат участие над 60 участници от 11 и 12 клас на средните училища от цялата страна.

На събитието, което се проведе в СА „Д.А. Ценов“, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, учениците направиха опит да разработят проектно предложение по Националната програма за младежта (2016-2020), Подпрограма 2: Национални младежки инициативи и кампании. Разделени в екипи, подпомагани от ментори – студенти от специалностите „Стратегическо и бизнес планиране“ и „Публична администрация“, в избрана от тях тематична област:

•          Тематична област 1. Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи;

•          Тематична област 2. Развитие и признаване на младежката работа;

•          Тематична област 3. Насърчаване на здравословния начин на живот сред младите хора;

•          Тематична област 4. Активизиране на младите хора в малките населени места;

•          Тематична област 5. Младежко предприемачество;

•          Тематична област 6. Европейски политики и председателство на България на Съвета на ЕС.

Съгласно регламента на състезанието, от екипите се очакваше да дефинират проблем в рамките на избраната тематична област, формулират цел и определят целевите групи на проектното предложение, да посочат дейностите, с извършването на които ще се постигнат целите на проекта, както и да представят очакваните резултати от изпълнението на заложените в проекта дейности.

По покана на катедра „Стратегическо планиране“ зам.-кметът Анелия Димитрова бе в състава на журито, което оцени разработките на проектните екипи. Тя връчи награди на един от екипите, който я впечатли с разработен проект в тематична област 4: Активизиране на младите хора в малките населени места. Чрез наградите, предоставени от Община Свищов, младите хора получиха допълнителен стимул за добре свършената работа.

В края на събитието гл. ас. д-р Юлиян Господинов връчи на зам.-кмета Анелия Димитрова грамота от името на Ректора, присъдена на Община Свищов за активно участие в академичния живот на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново и България с успешно представяне на Международното туристическо изложение „Словакия Тур 2017”

Велико Търново и България се представиха отлично в провелото се наскоро в Братислава Международно туристическо изложение „Словакия Тур 2017”. Промотирането…

Затвори