Share

Заловени са вандалите посегнали на сградата на Община Свищов и пейките в парк „Радост“

сряда, 25 Юли, 2018, 15:47ч.


3
За по-малко от месец в град Свищов станахме свидетели на две вандалски прояви от нарушители на обществения ред, които бяха заловени в изключително кратки срокове.
На 7-ми срещу 8-ми юли новоизграденият парк „Радост“ осъмна без 8 пейки, които през нощта бяха откраднати от недобросъвестно лице. Благодарение на изграденото видеонаблюдение, бързата и адекватна намеса на органите на реда в лицето на РУ – Свищов, извършителят на злодеянието беше заловен.

Седмица по-късно, на 14 юли сутринта, отново беще регистрирано умишлено посегателство върху новата фасада на административната сграда на Община Свищов. Със съдействието на община Свищов нарушителят е заловен в най-кратки срокове от служителите на РУ – Свищов, след което прави самопризнания, в които изразява и своето разкаяние за злодеянието си.
И двамата недобросъвестни граждани са докладвани на Свищовска районна прокуратура за продължаване на действията по разследването и налагане на административно наказание по смисъла на НК.

Община Свищов изразява категоричното си становище, че такива прояви на вандалщина и неспазване на обществения ред, в цялата община, ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани. Изразяваме благодарност на органите на реда, в лицето на РУ – Свищов, за тяхната навременна и компетентна намеса.

Апелираме към всички граждани, да пазим общественото имущество и да сме добросъвестни в действията си, за да се радваме на приветливия облик на нашия град!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ремонтират парапета на моста в кв. „Чолаковци“

Ремонт на парапета на моста във великотърновския квартал „Чолаковци“ започна днес. Част от оградата бе съборена след пътно-транспортно произшествие. Освен…

Затвори