Share

Заделят резерв от легла в болницата, а болните от пневмония пренасочват към СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“

понеделник, 9 мар., 2020, 13:03ч.


Днес, 09.03.2020 г., в Областна администрация – Велико Търново се проведе заседание на Областен кризисен щаб на област Велико Търново за борба с коронавирус, сформиран със Заповед № ОКД-19-02-1/27.02.2020 г.
Проф. д-р Любомира Попова откри заседанието и запозна присъстващите със заповедта на Министъра на здравеопазването, публикувани на интернет страницата на Министерство на здравеопазването.

Д-р Евгения Недева представи информация относно коронавируса и мерките, взети във връзка с разпространението му и обърна внимание относно необходимостта всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Велико Търново да заделят резерв от легла и да създадат съответната организация на работа на персонала в случай на необходимост.

Д-р Стефан Филев каза, че са необходими допълнителни финансови средства – за дезинфектанти, предпазни средства и допълнително стимулиране на персонала, тъй като се налага карантина и на лицата, обслужващи болните.

Проф. Георги Камарашев обърна внимание, че Община Велико Търново ще предприеме действия за дезинфекция на превозните средства на градския транспорт, както и на автобусните спирки и тротоарите в града. Ст. комисар Димитър Машов сподели, че представляваната от него институция ще съдейства при дейности, свързани с осигуряване на необходимата карантина.

Членовете на Областния кризисен щаб взеха следните решения:

РЕШЕНИЕ 1
Да се създаде организация всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Велико Търново да заделят резерв от легла, като болни лица от пневмония бъдат пренасочвани от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД към СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ ЕООД, считано от 10.03.2020 г;

РЕШЕНИЕ 2
Да се изиска информация от кметовете на общините на територията на област Велико Търново относно предприетите от тях действия и мерки за превенция и контрол по отношение разпространението на инфекцията. Информацията да бъде предоставена на Областен управител на област Велико Търново до 17:00 ч. на 09.03.2020 г.;

РЕШЕНИЕ 3
Да се изготви заповед за ограничаване на масовите мероприятия на територията на област Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново приема онлайн предложения по новата Стратегия за развитие на културата

Заради наложените мерки срещу разпространението на остри респираторни заболявания, предвиденото за 9 март 2020 г. публично обществено обсъждане на проекта за...

Затвори