Share

Задържаха 44-годишна жена, карала с 2.07 промила алкохол

неделя, 22 февр., 2015, 12:44ч.


IMG_0228

Трима водачи, употребили алкохол, единият и неправоспособен, установиха горнооряховски и свищовски полицаи. Снощи около 00,30 ч. в Г. Оряховица е спрян за проверка лек автомобил «Мазда», управляван от 46-годишната Д. Д. от същия град. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,07 промила. Д. Д. е отказала кръвна проба. Задържана е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Час по-късно свищовски полицаи спрели за проверка в с. Българско Сливово лек автомобил «Мерцедес», управляван от неправоспособния Г. Г. (32 г.) от Варна, известен на полицията, осъждан, регистриран за престъпление по чл.195 от НК. При проверка за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,24 промила. Г. Г. е дал кръвна проба за химичен анализ, също е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

Снощи в 23.30 часа в с. Козаревец, служители на РУ – Г. Оряховица извършили проверка на лек автомобил “Опел Тигра”, управляван от 22-годишния Г. Д. от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол апаратът е отчел 1,94 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу тримата в съответните полицейски управления са започнати бързи прoизводства.

 

133 автомобила и 142 граждани са проверени при специализирана полицейска операция по метода на “широкообхватен контрол”. Акцията се проведе на територията на РУ – В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Павликени и П. Тръмбеш. Съставени са 6 акта и са наложени 18 глоби по фиш.

 

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 273 граждани, от които 117 за употреба на алкохол и 215 автомобила, от тях 31 товарни и автобуси. Съставени са 19  акта и са наложени 29 глоби с фиш.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Днес отбелязваме Сирни Заговезни

Българската православна църква почита днес празника Неделя Сиропустна, наричан от народа Сирни заговезни. Празникът се отбелязва седем седмици преди Великден

Затвори