Share

Задържаха 22-годишен, обрал жилище в Павликени

петък, 13 Окт., 2017, 13:39ч.


zatvor

Извършител на кражба на вещи от жилище е задържан по искане на  Районна прокуратура – Павликени

По искане на Районна прокуратура – Павликени, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на  22-годишен крадец, влязъл в жилище и взел телевизор и булчински рокли.

Прокуратурата е привлякла Сашо А. в качеството на обвиняем, за това че за времето от 06.10.2017 г. до 08.10.2017 г. в гр. Павликени, действайки в немаловажен случай, при условията на повторност, в съучастие със Симеон С., отнел от владението на жена от същия град, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, чужди движими вещи – телевизор „Орион“,  две булчински рокли и градинска шатра, на обща стойност 500 лева. Престъпление по чл. 195, вр. чл. 194,  вр. чл. 28,  вр. чл. 20 от НК.

От събраните по делото доказателствата, може да се направи обосновано предположение за авторството на извършеното  престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. Съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Сашо А. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление при условията на повторност, като има няколко осъждания за кражби на вещи от частни домове.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд- Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване за убийство на новородено

Районна прокуратура – Горна Оряховица води разследване по досъдебно производство  по чл. 120 от НК – убийство, извършено от майка…

Затвори