Share

За пореден път почистват пространството западно от стадион „Ивайло“

сряда, 5 Апр., 2017, 14:18ч.


Eko1

През последните почти две години и половина Община Велико Търново оказва необходимата подкрепа на ОП „Спортни имоти и прояви“ и обект Обществено- обслужваща сграда по предназначение за „Спортни зали, офиси и лекарски кабинети” бе социализиран и пуснат в експлоатация. Вътре са настанени и извършват учебно- тренировъчна дейност клубове по киокушин карате, спортни танци, муай тай, стрелба с лък, фитнес и културизъм.

С усилията на служители на ОП „Зелени системи” и ОП „Спортни имоти и прояви”, районът около сградата и бившата Ледена пързалка бе неколкократно почистен както от избуялата храстова растителност, така и от образуващите се незаконни сметища с битови и строителни отпадъци.
В близост до трафопоста на ул. „Йоновка“ обаче за пореден път се е оформило незаконно сметище, което създава дискомфорт на живущите в района и на спортуващите в залите, над 300 души всеки ден.

Днес по разпореждане на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов сметището отново е почистено, отпадъците са депонирани на сметищата с битови и строителни отпадъци.

Общината за пореден път се обръща с апел към всички граждани да спазват разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда и да изхвърлят отпадъците на регламентираните за целта места.

До 9 април продължава обявеното Великденско почистване, в рамките на което всички граждани могат да се освободят от ненужни вещи в домовете, мазетата и таваните си, като ги оставят до съдовете за смет, от където ще бъдат извозени своевременно.

Община Велико Търново очаква от Министерство на спорта отпускане на финансиране за реализация на внесеният и одобрен през пролетта на 2015-та година проект за изграждане на тренировъчно игрище и сектори за лекоатлетически хвърляния върху терените, западно от стадион „Ивайло“

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Открит урок на тема „Рок, свобода и бъдеще” ще се състои в Община Велико Търново

Община Велико Търново ще бъде домакин на открит урок на тема „Рок, свобода и бъдеще”. Инициативата е на председателя на…

Затвори