Share

За петнайсти път Свищов бе домакин на Националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри

понеделник, 10 Апр., 2017, 15:47ч.


20170408_191915

Кметът на Общината Генчо Генчев лично награди призьорите

Спектакълът „Анна Бижуто” на Народно читалище „Самообразование” – гр. Приморско спечели Специалната награда на Кмета на Община Свищов в Петнайстия национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри. Постановката е на Алла Петрова. Наградата им бе връчена по време на официалното закриване на фестивала, тази събота.

Първа награда бе присъдена на Народно читалище „Христо Козлев-1883”, гр. Долна Оряховица за спектакъла „Детектор на лъжата” от Василий Ситарев, постановка на Стефка Петрова. Втора награда журито отреди на Драматичен театър при Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови -1856” – Свищов. Отличието им е за спектакъла „Големите пари” от Алън Ейкборн, постановка на Митко Рупов. Трета награда на фестивала спечели Народно читалище „Иван Вазов – 1947”, гр. Костинброд за спектакъла „Последната нощ на Сократ” от Стефан Цанев, постановка на Милослав Милославов.

Бяха връчени и индивидуални награди. Първа награда за мъжка роля бе присъдена на Петър Рангелов от Трявна за ролята му в спектакъла „Осанна и Анатема” по Стефан Цанев. Втора награда е за Димитър Спасов от Свищов за ролята на Обри в спектакъла „Големите пари”. Трета награда бе присъдена на Румен Талев от Долна Оряховица за ролята на доц. Николай Лебедев в спектакъла „Детектор на лъжата”.

Пенка Димчева от Свищов спечели първа награда за женска роля за превъплъщението й в Луиз, в спектакъла „Големите пари”. Втора награда спечели Йорданка Тихчева от Долна Оряховица за ролята на Надежда Петровна в „Детектор на лъжата”. Трета награда спечели Лили Микова от Костинброд за изпълнението й в спектакъла „Все на мен ли ще ми се случи”.

Тази година Националният фестивал на любителските камерни и кафе-театри се проведе в рамките на два дни – 7 и 8 април в Камерната зала на Свищовското читалище. Журито бе председателствано от театроведа Крум Гергицов.

Кметът на Община Свищов Генчо Генчев поздрави всички участници в събитието и официално закри фестивала.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Във Велико Търново текат проверки за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци

Във Велико Търново текат проверки за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци в съдовете за битова смет. Засилената контролна дейност е…

Затвори