Share

За пети път Стоян Големанов е Спортист №1 на Община Г. Оряховица

петък, 22 Дек., 2017, 15:30ч.


DSC_1269

Стоян Големанов е Спортист №1 на Община Горна Оряховица за 2017 г. Така световният шампион по канадска борба прибавя пета статуетка в колекцията си за най-добър състезател. От негово име наградата получи майка му. Отличието беше връчено от кмета на Общината инж. Добромир Добрев с пожелание за още спортни успехи на Стоян и през следващата година.

Домакин на церемонията по връчването на спортните отличия традиционно бе Художествена галерия „Недялко Каранешев“. На награждаването присъстваха още заместник-кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева, общинските съветници Димитър Николов, който е и председател на постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет и Милчо Милев, който е член на спортната комисия.

По традиция вечерта започна с отличаване на най-перспективните млади състезатели на всеки клуб. Отличията им връчи инж. Емил Кълчишков – председател на Обединени спортни клубове „Локомотив”, които и тази година организираха класирането и церемонията по награждаване.

Своите статуетки получиха надеждите на клубовете – Никола Колев от ТК „Хемус”, Виктория Иванова – акробатика „Акро Нова”, Божидар Кушев – акробатика „Джим Денс”, Надежда Йонова – бадминтон, Хатче Исуфова – лека атлетика „Локомотив 55”, Георги Недев – футбол, Виктория Югова – тенис на маса „Боровец”, Теодор Теодоров – тенис на маса „Локомотив”, Мартин Маринов – борба, Йордан Миновски – бокс, отборът момчета до 11 г. на ХК „Локомотив”, Силвия Кушева – баскетбол „Росица” Поликраище, отборът момчета до 14 г. на баскетболен клуб „Локомотив”, Дейвид Попов – тенис на корт „Царевец”, Стоян Йосифов – авиомоделизъм, отбор момчета до 11 г. на ХК „Раховец”.

Последва награждаването и на най-добрите спортисти до 19 години. Класацията се прави от треньорите на клубовете. Победител в тази класация е Аделина Момъкова от клуба по борба. Втори е акробатът Ивайло Люцканов от „Акро Нова”. Трети са пак акробати – Мартин и Данаил Николаеви от „Джим денс”. Следва Калина Калева от клуба по лека атлетика „Локомотив 55”. Петото място разделят Захари Захариев от клуба по армрестлинг „Локомотив 96” и Тодор Атанасов – силов трибой „Локомотив Олимп”.

Следват Йоана Йорданова от клуба по бокс, Десислава Ангелова от клуб по тенис на маса „Локомотив” и Сара-Мария Данаилова от клуба по бадминтон.

Бяха връчени и няколко специални награди. Награда от Общината бе връчена на медалистката от Балканско и Европейско първенство по пумсе Милица Петрова от ТК “Хемус”.

Четирима състезатели на хандбалния клуб получават и специални награди за участието си с националния отбор в Европейскито младежко първенство през 2017 г. Това са Тодор Калчев, Георги Маринов, Любослав Димитров и Владислав Йоргов. С Грамота и почетен знак на Община Горна Оряховица пък бе изпратен треньорът на боксьорите Свилен Русинов, който вече е заместник-кмет на Община Тетевен.

Купата за треньор на годината печели Цветан Гашевски. Приз за най-успешен треньор получи Йордан Димитров от хандбален клуб „Локомотив”. За проявен спортен дух и мъжество е отличен незрящият състезател по канадска борба Марин Пейчев.

Мъжкият отбор на ХК „Локомотив” е обявен за отбор на годината. А 16-годишните младежи на същия клуб са най-добър отбор при младите.

Кулминацията на вечерта бе връчването на приза Спортист на Горна Оряховица за 2017 г. Представители на шест клуба от пет вида спорт определиха десетката тази година.

На върха й за пети път е Стоян Големанов, спечелил поредното отличие с второто си място от Световното по канадска борба тази година. Две от досегашните признания са дошли за успехите на Големанов в леката атлетика, другите са за медалите му в канадската борба.

Първи подгласник на Големанов в класацията за най-добри спортисти на Горна Оряховица за 2017 г. е съотборникът му Пламен Димитров. Трети е миналогодишният носител на приза Валентин Савов от клуб „Моделист”. Четвърта е Христина Савова от същия клуб. Пети е републиканският шампион по борба за мъже Мирослав Христов от клуба по борба „Локомотив”. Шестото място е за съвместната тройка жени на двата акробатични клуба „Акро Нова” и „Джим денс” – Михаела Илиева, Нелина Иванова и Цветелина Савова. Десятката се допълва от четирима състезатели на клуба по борба – Стефан Ганчев, Мишел Михайлов, Юсни Юсниев и Йордан Попов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздрав на д-р Ивелина Гецова – кмет на община Лясковец

Уважаеми съграждани, Пред прага на Рождество Христово и Новата година, нека отворим сърцата си за доброто и да бъдем позитивни...

Затвори