Share

За първи път връчват наградата “Трифон Иванов”

вторник, 14 Ное., 2017, 13:14ч.


Trifon IVANOV
Своя пръв носител ще има новоучреденият от Община Велико Търново приз на името на легендата Трифон Иванов. Наградата ще се присъжда ежегодно на най-добрия футболист от общината на възраст между 15 и 19 години, т.е. при юношите старша и младша възраст, съобщи главният експерт по “Образование, младежки дейности и спорт” Георги Давидов.

Носителят на наградата “Трифон Иванов” ще бъде определен от комисия, в която влизат зам.-кметът на Велико Търново, представители на Зоналния съвет на БФС, на Постоянната комисия за младежта и спорта, спортните експерти и журналисти. Те изготвят предложение, което трябва да бъде гласувано от Великотърновския общински съвет. Очаква се това да стане на предстоящата сесия на 30 ноември, а връчването на приза ще е през декември.

Плакет и парична премия от 500 лв. ще получи победителят. Наградата на Община Велико Търново има за цел да отличи и издигне престижа на подрастващите и перспективните играчи, проявили морално-волеви и спортно-технически качества, се казва в регламента. Призът “Трифон Иванов” ще бъде връчен от кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов на тържествена церемония през декември, като е възможно това да стане и по време на церемонията “Спортист на годината”.

Вече две години на стадион “Ивайло” във Велико Търново по идея на инж. Даниел Панов се провежда и детски футболен турнир за купата “Трифон Иванов”. Първото издание през 2016 г. бе спечелено от “Лудогорец”, а тази година първенец стана “Левски” (София).

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Куп медали за “Джудоспорт” (Свищов) от международни турнири в София и Скопие

Четири бронзови медала спечелиха състезателите на "Джудоспорт" (Свищов) в международния турнир по джудо, провел се в София. Надпреварата бе за…

Затвори