Share

За девети път отдават почит на Хайдушката песен в лясковското село Мерданя

"> вторник, 4 юни, 2019, 12:05ч.


Пепи-Христозова-

За девета поредна година в лясковското село Мерданя ще се проведе Фестивал на хайдушката песен. Тази година датата е 9 юни /неделя/, а откриването ще започне в 9:30 часа на пл. „Свобода” в селото. Началото на песенния форум, посветен на хайдутството и фолклорното песенно наследство с хайдушка тематика, ще дадат с приветствията си кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова и кметът на Мерданя Красимира Владова. Събитието се организира за девети път от местното читалище „Развитие 1902”, подкрепено от Община Лясковец, Кметство село Мерданя и споносори на местно ниво.

Програмата ще започне с песни и рецитация на самодейците домакини от мерданското читалище, след което фолклорни колективи от Община Лясковец и региона ще вземат участие в хайдушкото надпяване. Организаторите са се погрижили денят да завърши с народно веселие, като за доброто настроение на участници във фестивала, на жители и гости на селото, ще пее народната певица Пепи Христозова.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Новият Академичен съвет на ВТУ избра зам.-ректорите

На 3 юни т.г. се състоя първото заседание на новоизбрания Академичен съвет на Великотърновския университет за мандат 2019 – 2023.…

Затвори