Share

Явор Божанков: „Горна Оряховица има талантливи млади хора в областта на електрониката“

height:32px;padding-top:10px;margin-bottom:-15px;background-image:url('http://veliko-tarnovo.net/static/mestni-2019.jpg'); background-repeat:no-repeat;margin-bottom:10px; сряда, 9 Окт., 2019, 20:02ч.


DSC_8272-1

„Горна Оряховица има блестящи млади хора с талант в областта на електрониката, мехатрониката и други сфери от техническите науки. Техните способности трябва да бъдат подкрепени и именно Общината може да бъде инициатор за това“. Това каза след откриване на конкурса-изложение „Младежко техническо творчество“ кандидатът за кмет Явор Божанков.

По време на събитието той разгледа отблизо създадените от местните училища технически изделия. Отблизо се запозна с ученически разработки за „умни къщи“, 3D принтиране, фотоволтаични технологии. „Връзката между професионалното образование, местната индустрия, пазара на труда трябва да се заздрави. Водещ в това трябва да бъде местната власт“, категоричен бе той.

Началото на изложението е поставено преди 4 г. по идея на управителя на Фондация „Милен Григоров“ инж. Владимир Григоров, който е под номер 12 в листата на местна коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“. Той откри конкурса с благодарност към всички съмишленици и участници и отбеляза колко много се е развил той за четири години. „Разработките са на много по-високо ниво. Има фирми, които се занимават с обучението на децата със софтуер, насочен за деца на възраст от начално образование до последен клас на професионалните гимназии“, каза Григоров. Той отбеляза посоката на роботизиране на процесите в индустрията.

Подкрепа за Явор Божанков за кмет на Община Горна Оряховица и за листата на коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ – с номер 68 в бюлетините.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
За четвърти път Горна Оряховица отново събра млади технически гении от цялата страна

50 творчески колектива с над 250 участници от цяла България ще премерят сили в четвъртото издание на изложението Младежко техническо…

Затвори