Share

„Задави се Меца“ в Театър ВЕСЕЛ

четвъртък, 14 юни, 2018, 11:34ч.


INDEX13633354831IMG_1403

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 16 юни от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър – Търговище „Задави се Меца“. Това е последният спектакъл от поредицата от куклени представления за семейна публика в старата столица, включении в празничния двадесети сезон на търновските кукленици.
Драматизацията и режисурата са на Дарин Петков. Сценографията и куклите са на доайена на българския куклен театър, прославил българската сценографска школа по света арх.Иван Цонев. Музиката е дело на Светла Иванова. Ролите са поверени на Цветина Иванова, Мария Костова и Христо Златанов.
„Както Меца яла, в тясното й гърло крива кост се спряла. Ревнала Мецана: – Тичайте! Умирам, братя и сестрици! Дошъл Кумчо Вълчо.
– Какво ти е, Мецо?
– Лошо, Вълчо, лошо! В гърлото ми тука една кост се спряла…
– Не плаши се, сестро! Туй често се случва. Бързичко си яла.
– Ти брат, ти сестрица! Кажи, Кумчо Вълчо, как да се избавя?
– Преглътни водица!…“
А какво ще се случи с Мецана?… Кой ще помогне – Кума Лиса, Ежко Бежко или Щъркът?…

Брилянтният текст на класика на детската ни литература Ран Босилек е талантливо интерпретиран в забавната и поучителна сценична реализация на търговищките кукленици. Един спектакъл, в който има по нещо и за малките, и за вече порасналите деца…
Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът Даниел Панов инспектира ремонтите на инфраструктурата в Старо Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира изпълнението на строителните дейности по редица улици в старата градска част, включително „Гурко“,…

Затвори