Share

„Волейболен клуб Свищов“ поставя основи за развитие на масовия спорт в града

вторник, 14 Февр., 2017, 16:18ч.


1

   Волейболният клуб стартира с първи тренировки на 21 февруари в салона на СУ „Димитър Благоев“

На 13 февруари (понеделник) от 17.30 часа в зала 1 на Община Свищов се проведе официалното представяне на „Волейболен клуб – Свищов”. На срещата бяха поканени всички деца, желаещи да тренират и техните родители. Председателят на волейболния клуб и зам.-кмет на Община Свищов Борислав Замфиров запозна всички с квалифицираната треньорка на децата г-жа Здравена Радева, която има висше спортно образование, с профил „Волейбол“ и заедно с нея  представиха перспективите пред развитието на клуба. Присъстващите родители и деца зададоха редица технически и организационни въпроси, на които им беше отговорено.

Трениращите деца първоначално ще бъдат разделени на две групи – момичета и момчета, като ще тренират през ден. Момичетата ще стартират във вторник – 21 февруари от 17.00 часа, а момчетата ще направят своята първа тренировка на 22 февруари от 17.30 часа. Таксата, която е определена ще бъде в размер на 15.00 лева и ще са заплаща до 10-то число на месеца. Тренировките на младите волейболисти ще продължат в салона на СУ „Димитър Благоев“ до началото на пролетта, след което ще могат да се преместят в залата на Спортен комплекс „Свищов“.

Зам.-кметът Борислав Замфиров сподели, че Община Свищов цели да възроди масовия спорт в града и да осигури стабилни основи за неговото развитие. „Спортът е здраве и учи на дисциплина младите хора. Вярвам, че привличайки ги към нови масови спортове, ще подобрим общуването по между им и ще ги стимулираме да постигат спортни успехи, които да радват всички ни.“ Председателят на волейболният клуб спомена и за идеята, която има общинското ръководство – за развитие и на плажен волейбол.

„Свищов е крайречен град и имаме потенциал да развиваме такъв вид спорт. За сега, нека пожелаем успех на треньорката и бъдещите волейболисти, а с процеса на тяхното развитие и оформяне като отбор, ще получат нашата подкрепа и упора, от която ще имат нужда“ – с тези думи Борислав Замфиров приключи срещата с бъдещите волейболисти на Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Продължават неотложните ремонти на уличната мрежа във В. Търново

От днес във Велико Търново продължават неотложните ремонти на уличната мрежа и нарушените настилки след топенето на снеговете. Дейностите започнаха…

Затвори