Share

Второто издание на шахматния турнир „Маринополци” се проведе в Павликени

вторник, 22 Авг., 2017, 15:35ч.


инж. Емануил Манолов, организаторите Цвета Галунова и Даян Нинов, заедно с най-добре представилите се деца от Павликени

В Павликени се проведе второто издание на Шахматния турнир „Маринополци”. Организатори са Община Павликени и шахматен клуб „Асеневци” в лицето на Цвета Галунова и Даян Нинов. Събитието се провежда под патронажа на инж. Емануил Манолов – кмет на Община Пвликени.

В съзтезанието взеха участие 98 състезатели от над 20 клуба от цялата страна и чужбина. Павликени бе домакин на гости от Румъния, Сърбия, Турция, Италия и България. Специален гост на турнира бе световната шампионка за момичета до 12г. и действаща шампионка на България за жени за 2017г. – Нюргюл Салимова!

Наградния фонд на турнира бе над 1500лв., а за състезателите и техните придружители беше осигурено и безплатно ползване на покрития плувен басейн в града.

Шампионската купа спечели мс Тома Киряков от Добрич, който събра 6 от 7 възможни точки. На второ място със същия точков актив, но малко по-лоши показатели се нареди мс Христо Ивелинов от Варна, а третото място остана на мм Йордан Иванов от Габрово.

Победителят в турнира Тома Киряков

Много специални награди бяха раздадени в различни категории. За децата бяха подготвени 9 купи, 24 медала, много предметни награди и изненади за участниците.

В групата за деца до 8 години победиха: Данаил Попзафиров и Галя Динкова.

В групата за деца до 10 години победиха: Александър Каров и Нора Рашева

В групата за деца до 12 години победиха: Антоан Иванов и Ева Русева

В групата за деца до 14 години победиха: Николай Чолаков и Ева Русева

Най-добре от школата на „Асеневци” в Павликени се представиха: Денислав Христов, Трифон Александров, Николай Димитров, Димитър Йорданов и Петко Петков.

От школата на „Асеневци” във Велико Търново се отличиха: Радост Радкова, Александър Узунов и Веселин Маринов.

Наградата за жена отиде при световната шампионка Нюргюл Салимова. Първи сред ветеранте е мм Петър Орев. От чужденците най-добре се представи Антонио Руса от Румъния.

Световната шампионка за момичета до 12г. - Нюргюл Салимова

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Скулптура на лъв ще бъде поставена пред паметника на Васил Левски

Масивна скулптура на лъв ще бъде поставена пред паметника на Васил Левски във Велико Търново. Така ще бъде подобрена архитектурната…

Затвори