Share

Всяка година, на християнския празник „Свети Дух”, жителите на Драгомирово честват празника на селото

понеделник, 5 юни, 2017, 16:46ч.


5

Всяка година, на християнския празник „Свети Дух”, жителите на Драгомирово честват празника на селото в църквата „Св. Иван Рилски”. По традиция и тази година се събраха миряни, за да направят курбан за плодородие и берекет. Кметът Марин Крачунов посрещна председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов и секретаря на Общината Любомира Петрова, които бяха дошли да уважат празника. Гостите, жителите на селото и децата от местната детска градина присъстваха на празничната литургия, която отец Евгени отслужи. В молитвите си, той благослови хората от селото, нивите, лозята и земята.

След литургията, д-р Кристиян Кирилов се обърна към всички, като им пожелаха плодородна година, без природни бедствия и катаклизми. Той припомни библейската история, как на петдесет и първия ден, след Възкресение, Светият Дух дарил апостолите с дарове, и пожела на стопаните да се радват на плодовете от своя труд и даровете на природата. В края на празничния ден, 6-годишната Александра от село Драгомирово поздрави присъстващите с Вазовата молитва в нейно изпълнение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започва вторият етап от ремонтите на уличната мрежа във В. Търново

Във Велико Търново започва вторият етап от частичните ремонти на уличната мрежа. По разпореждане на кмета на старопрестолния град Даниел…

Затвори