Share

„Севлиево” и „Изгрев” (Царевец) са победителите в Детския турнир за купата на кмета на Свищов

четвъртък, 2 юни, 2016, 10:18ч.


13342102_10154136724289277_1671078998_n

Първото издание на Детския футболен турнир за купата на кмета, организирано от Община Свищов, вече е факт. Състезанието се проведе на 1 юни – Международния ден на детето и бе под патронажа на най-популярния футболен треньор в България Димитър Пенев. Лично той присъства на откриването на турнира, поздрави всеки един от участниците и подаде първия пас за начало на състезанието.

Осем отбора от Северна България се включиха в турнира, като те бяха разделени в две възрастови групи. След оспорвани срещи, във възрастовата група на набор 2003/2004 година победител стана „Севлиево”. Втори в класирането остана отбора на „Етър” (Велико Търново), трети е свищовският „Академик”, а четвърти – отбора на „Янтра” (Габрово). В мача за първото място „Севлиево” се наложи над „Етър” с категоричното 3:0. Със същия резултат „Академик” преодоля „Янтра” и спечели бронзовите медали.

В другата възрастова група – на деца, родени 2005/2006 година – победител стана „Изгрев” (с. Царевец). Във финалната среща момчетата от отбора преодоляха с 2:1 „Павликени”, които останаха втори в класирането. И в тази група отборът на „Академик” зае третото място. В много оспорвана среща свищовлии се наложиха над „Янтра” (Полски Тръмбеш) с 6:4.

В церемонията по връчването на медалите участваха секретарят на Общината Любомира Петрова и зам.-кметът Борислав Замфиров, а шампионските купи връчи на кметът Генчо Генчев.
Градоначалникът изгледа и подкрепи участниците във всички срещи от турнира. По време на награждаването той им пожела още по-големи успехи и сподели, че за него всички са победители, щом са взели решението да се развиват в спорта.

13318804_10154136236609277_2102524685_n

Кметът обяви, че тепърва турнирът в Свищов ще разширява мащабите си и обеща догодина да има още повече отбори-участници.

Бяха връчени и индивидуални награди. За голмайстор на турнира бе определен Димитър Костадинов от „Академик”, който успя да отбележи хеттрик срещу „Янтра” (Габрово). Приз за най-добър вратар бе връчен на Краси Узунов от „Севлиево”, за най-добър защитник – на Тихони Петков от „Янтра” (Габрово), а за най-добър нападател – на Ерик Костов от „Етър”. Награда получи и най-малкият участник в състезанието – 7-годишният Димитър Евтимов от „Изгрев”.
Патронът на турнира Димитър Пенев благодари за отправената му покана и пожела това състезание тепърва да остави трайни следи в развитието на детско-юношеския футбол в България. Кметът Генчо Генчев връчи на легендарния треньор и на проф. Васил Жечев – бивш ръководител на Съдийската колегия към БФС, почетни значки на Община Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Средните училища в Свищов обединени за толерантна и позитивна кампания на приема

По инициатива на кмета Генчев, за първи път в Свищов се проведе пресконференция, в която всички директори на средни училища…

Затвори