Share

Водосвет за здравето на еленчани бе отслужен по инициатива на кандидатите от ГЕРБ в обновения храм “Рождество Богородично”

height:32px;padding-top:10px;margin-bottom:-15px;background-image:url('http://veliko-tarnovo.net/static/mestni-2019.jpg'); background-repeat:no-repeat;margin-bottom:10px; сряда, 16 Окт., 2019, 12:38ч.


viber_изображение_2019-10-16_12-20-21

Молебен с водосвет за здраве и благоденствие на еленчани бе отслужен в обновения храм  в гр. Елена по случай църковния празник на Св. Параскева Епиватска (Петка Търновска), известен още като Петковден.

Инициатори на молебена бяха кандидатите за общински съветници, кандидатът за кмет на община Елена инж. Дилян Млъзев и кандидатите за кметове на кметства от от ПП ГЕРБ. Думи като “избори”, “власт” и “политика” обаче отсъстваха по време на събитието събитието.

По стар обичай, организаторите бяха заръчали пита, която бе поставена върху мъжка риза с шевица. След църковния ритуал, всички присъстващи бяха поръсени за здраве и благодат от архиерейския наместник отец Валентин.

От името на инициаторите, инж. Дилян Млъзев подари на храма, носещ същото име, икона “Рождество на Пресвета Богородица”, специално изографисана за случая от търновския иконописец Рашко Бонев. Иконата бе осветена от отец Валентин и поставена на лично място.

“Молете се пред Бога за всички православни християни от нашия град, от околните села, от цялата страна и целия свят”, обърна се инж. Млъзев към архиерейския наместник. “Молете се и за онези, които изповядват друга вяра и религия, защото всички сме Божии чеда, а Неговата любов е безгранична. Дано всеки от нас намери в душата си място за частица от тази любов, за да бъдем по-човечни и да намерим спасение във вярата в доброто”, завърши кандидатът за кмет на общината.

banner dmlazev gerb elena7093146914879364487

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Живеещите на ул. „Раховец“ № 5, 7 и 9 в Г. Оряховица са доволни от санирането на жилищния блок

Много сме доволни от санирането. Блокът ни вече има друг облик, усети се и по разходите за отопление. С обновените…

Затвори