Share

Внасят 3500 подписа за изграждане на околовръстен път на Павликени

вторник, 7 Ян., 2020, 14:06ч.


Manolov

3500 подписа събраха в Павликени с искане да бъде довършен околовръстният път на града, започнат още в началото на 80-те години. Кметът инж. Емануил Манолов ще внесе подписката в МРРБ и ще настоява за среща с регионалния министър Петя Аврамова.

“През декември организирахме подписка на територията на цялата община Павликени и с помощ от община Сухиндол, която също пряко е засегната от този околовръстен път, започнат през далечната 1980 г., и голям процент от работата по отчуждаването и по изграждане на настилката е извършена. До момента са събрани около 3500 подписа плюс 150 от жители на Сухиндол. Продължава попълването на тази подписа и следващата седмица възнамеряваме работна група, водена от мен, да иска среща с министър Андреева. Ще внесем нашите искания, за да започне препроектиране на тази отсечка около 4 км и да се предвидят поетапно средства за нейното изграждане, което ще облекчи значително товарния трафик, преминаващ сега през нашия град, и предстоящото строителство на участъка от АМ “Хемус”, който е съвсем близо северно до Павликени. Така ще може и по-бързо, и по-безопасно да се придвижват товарните камиони, като община Павликени се ангажира да съдейства по процедурите за отчуждаване на оставащите 1000 м, които преминават през земеделски земи. Има предварителни разговори с арендатори и собственици, те ще откликнат, защото са убедени, че това ще облекчи движението в града и ще намали ПТП-та, запрашеност, увеличени нива на шума и т.н.”, заяви инж. Емануил Манолов.

“За пръв път предприемаме конкретни мерки, досега само сме проучвали. Ясно и отчетливо ще поставим нашите предложения. Ако през следващите два-три месеца не бъде обърнато внимание от министерството, ще се сформира инициативен комитет и ще предприемем действия за по-голяма информираност. 3/4 от работата е свършена преди 30 години и не си струва такъв започнат проект да остане недовършен. След като се препроектира, ще се разбере точната стойност, но според мен за една отсечка от 4 км ще бъдат напълно достатъчни 5-6 милиона”, посочи кметът на Павликени.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново почете рождението на Ботев

Велико Търново отбеляза 172 години от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев. С военен ритуал пред паметника…

Затвори