Share

„Музеят е Ваш” ще бъде мотото на последната Семейна събота за лятото

сряда, 11 Сеп., 2019, 17:06ч.


4

На 14 септември, от 10.00 до 17.00 часа, ще се проведе последната за сезона „Семейна събота” в горнооряховския музей. Шестото поредно издание на музейната инициатива започна на 15 юни и продължи през всеки съботен ден на лятната ваканция.          Водещата тема на фамилните занимания през тази година бе „Керамиката – хилядолетни послания”. Чрез експозицията, мултимедия, майстори-демонстратори и творчески ателиета посетителите имаха възможност да се запознаят с историята и функциите на керамиката през различните епохи. В работните кътове всеки желаещ можеше да изработи с ръцете си и да отнесе в дома си предмет, въплътил в себе си древни послания.

Музейната игра „Любопитни срещи с чудни вещи” позволи на малки и големи посетители да се запознаят отблизо с интересни и малко познати експонати, специално извадени от фондохранилището на музея. В ролята на „млади уредници” участниците се научиха да разпознават и подреждат във витрини предмети от различни епохи.

За трета поредна година, в рамките на ваканционната програма, се проведе доброволческа кампания за почистване на откритите през археологическия сезон артефакти от крепостта Ряховец. Заедно с участието в почистването на находките доброволците имаха възможност да се срещнат с представители на археологическия екип и да научат повече за проучванията и намерените предмети.

По традиция последната Семейна събота минава под мотото „Музеят е Ваш!”. Изданието на 14 септември ще бъде оригинално и интересно – посетители и музейни специалисти ще разменят своите роли за един ден. Участниците във ваканционната образователна програма ще получат възможност да представят по избран от тях начин наученото през сезона – мултимедийни презентации, екскурзоводски беседи, игри, снимки и др. На финала всеки участник ще получи специални награди от Исторически музей – Горна Оряховица. Входът за всички посетители в съботния ден ще бъде свободен!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Холандски дарители отново посетиха МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица

Трима представители на холандската организация SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ са на двудневно посещение в Горна Оряховица…

Затвори