Share

„Локо” (ГО) представи новите треньори и попълнения

понеделник, 20 юни, 2016, 17:56ч.


IMG_4825

Новия треньорски щаб начело с Ангел Червенков и пет нови попълнения представи днес горнооряховския „Локомотив”, който започва подготовка за сезона в „А” група. „Само преди две години и половина в тази зала обявихме за цел „Б” група и си позволихме да помечтаем за елита. Днес тази мечта е сбъдната. Благодарим на треньорите, които помогнаха за това – Сашо Ангелов и Александър Томаш. Очакваме от новия старши треньор Ангел Червенков и екипа му да изградят отбор, който да играе добър футбол и да се утвърди в елита, каза президентът на ОФС „Локомотив” Даниел Костадинов, представяйки Ангел Червенков и футболистите му. „Радвам се, че идва като специалист с големи успехи, шампион на България и като футболист, и като треньор. „Локомотив” му е добре познат, той е играл тук в „А” група”, добави Даниел Костадинов.

„За мен е голяма чест, че бях поканен в моя бивш клуб, това е едно признание. Важна бе подкрепата на кмета Добромир Добрев и Управителния съвет, които показват, че искат да се гради нещо трайно. Няма да говорим само за присъствие, а „Локомотив” да има фундамент, върху който да се работи и нещата да се развиват в следващите години”, бяха първите думи на Ангел Червенков.

Той представи своя треньорски щаб – помощници ще му бъдат Даниел Червенков и Милчо Сирмов, а в следващите дни ще бъде назначен и треньор на вратарите, който е добре познато име.

„С моя екип предлагаме сериозна концепция за развитие на футбола в Горна Оряховица. Създаване на отбор, който да бъде фактор, селекция с класни попълнения. Да обърнем внимание и на детско-юношеската школа, която да работи по съвременна методика, да стане люпилня на таланти. Надявам се на подкрепата на вярната публика на „Локомотив”, тя да е част от нас”, добави Червенков.

Петима нови футболисти бяха представени днес, те вече имат договори с клуба. И петимата имат опит в професионалния футбол, а са млади и перспективни играчи. Най-известното име е на халфа Димо Атанасов, който е играл в „Локо” (Сф) и „Славия”. Вратарят Стефано Кунчев има зад гърба си мачове за „Левски” и „Славия”, а за последно е играл в Норвегия. Централният защитник Николай Дичев се е подвизавал в „Банско” и ЦСКА. В средата на полузащитата е привлечен Николай Христов, играл за „Ботев” (Вр), а като офанзивен халф идва Виктор Шишков, който е носил флателката на „Берое”, „Черно море” и др.

Селекцията е отворен процес, водят се преговори с още играчи за всички линии. Сред потенциалните нови попълнения е голмайсторът на „Локо” от предишното първенство Янаки Смирнов, който миналата година игра за дублиращия тим на шампиона „Лудогорец”.С мъжкия отбор ще се обиграват и четири момчета от юношеския отбор, играл за U19.

От ръководството на клуба обявиха имената и на напускащите футболисти, които са общо седем. Това са вратарят Пламен Колев, Иво Михайлов, Ерик Почански, Иван Пенев, Денислав Мицаков, Димитър Алексиев и Аймен Суда.

От 18 часа днес е първата тренировка на отбора, върнал се в елитния футбол след над 20-годишно отстъствие. В момента Ангел Червенков разполага със 17 футболисти, но се чакат и още попълнения. Запазваме гръбнака на досегашния отбор, надявам се да повишат нивото си. Общо групата ще е от 25 играчи заедно с вратарите, като ще има и четирима юноши, каза наставникът.

„Локомотив” започва подготовка в домашни условия, като ще бъде в Горна Оряховица до 13 юли. На следващия ден заминава на лагер в Трявна, където ще остане до 16 юли. Пет контролни срещи ще изиграят „железничарите”, като три от тях вече са уточнени. Първата е на 6 юли срещу „Нефтохимик” в Трявна. На 15-и тимът играе с „Ботев” (Враца) в Правец. Свободни засега са датите 10 и 20 юли, за които се търсят съперници. На 23 юли в Горна Оряховица от 18:00 ч. е последната проверка срещу „Ботев” (Гълъбово), преди която официално ще бъде представен отборът.

Амбициите ни са всеки отбор от „А” група да се съобразява с „Локомотив” (ГО), завърши Ангел Червенков.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
БСП стартира вътрешнопартийно допитване за президентските избори

БСП стартира вътрешнопартийно допитване за президентските избори, обяви във Велико Търново Весела Лечева, член на Изпълнителното бюро на националния съвет...

Затвори