Share

„Локомотив“ (ГО) изпадна от Първа лига

вторник, 30 май, 2017, 09:22ч.


16797256_719438961570477_2942233363506634888_o

Горнооряховският „Локомотив“ изпадна от Първа лига след един сезон в нея. „Железничарите“ загубиха безславно реванша с „Монтана“ с 0:3, след като бяха завършили 1:1 като гости. Така монтанчани ще играят бараж за оцеляване срещу „Септември“, докато локомотивци отпадат директно във втория ешелон.

Още в 10-ата минута „Монтана“ поведе с гол на Атанас Илиев. Петър Атанасов напредна отляво и подаде на Илиев, който нахлу мощно в наказателното поле на домакините, двама бранители не успяха да го удържат и централният нападател се разписа, прехвърляйки отблизо Николай Банков – 0:1.

Само след девет минути Даниел Генов бе изведен от Петър Атанасов и със силен изстрел прониза вратата на домакините за 0:2.

В 50-ата минута всичко за домакините свърши след красив гол на Атанас Илиев. Нападателят овладя на гърди подаване на Иван Михов на 30-ина метра и с параболичен удар с левия крак прехвърли Банков – 0:3. До края Мадианга имаше две възможности за горнооряховци, но не успя да вкара поне почетен гол.

Така и през следващия сезон дерби в региона няма да има, след като „Локомотив“ изпадна, а „Етър“ влезе като първи в класирането в елитната група точно на мястото на горнооряховския тим.

„Локомотив“: Банков, Фиданин, Цонков, Христов, Желев, Джоман (46 Л. Генчев), Ндонг, Узунов (54 Рюстемов), Трифонов (76 Димитров), Ндонгала, Мадианга.

Треньорът на „Локомотив“ (ГО) Александър Димитров коментира изпадането от елита след загубата с 3:0 от Монтана (1:1 в първия мач) в решителен плейоф за оставане в Първа лига.

Наставникът на „железничарите“ бе видимо ядосан и се оправда за поражението с липсата на половин отбор контузени.

„Много причините. Днес примерно ни липсваха 6 основни футболисти. Това са основни футболисти. Тези, които влязоха на техните места, нямаше как да ги заместят. Не че другите, които играха по-често през сезона, играха нещо днес.

Тези играчи имат психологически проблем. В тези мачове, в които трябва на всяка цена да се бие, там се огънахме и с мен, и преди мен. Затова наехме услугите на спортен психолог, но за съжаление не се справиха с напрежението.

Монтана знаехме как ще играе, кои ще играят. Подготвихме отбора, но явно дотолкова, че да загубим тази среща и да загубим всякакви шансове.

Не е най-важното моето бъдеще, а че силен отбор изпадна. Точно сега не мога да отговоря на този въпрос“, коментира Димитров.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Цветанов в Г. Оряховица: Младите са бъдещето и заслужават да подкрепяме мечтите им

„350 ученици са завършили средното си образование в Горна Оряховица тази година. Абитуриентите и всички млади хора са бъдещето и...

Затвори