Share

„Лактима” ЕАД ще помага на „Етър”

четвъртък, 12 ян., 2017, 18:36ч.


IMG_9695

Компанията за производство на млечни продукти „Лактима” ЕАД ще помага на  великотърновския „Етър”. От фирмата вече са превели 18 000 лв. на клуба за предсезонната подготовка, като ще оказват помощ и занапред, съобщи „Велико Търново спорт”. Новината бе потвърдена от собственика на „Лактима” ЕАД – бизнесменът Петър Христов.

„Ние сме компания със социално отговорно поведение, помагаме в различни сфери, повечето дори не стават обществено достояние. В крайна сметка ние сме и великотърновска компания и сме отговорни хора. Ще помогнем като рекламодатели и като фирма, която отговаря пред себе си за социалната си политика. Ние подкрепяме доста неща във Велико Търново, но само ако някой ги поиска. Досега никой не е искал подкрепа за „Етър”, сега я поискаха, защото ситуацията вероятно е такава, че има финансова необходимост, а и отборът има нужда от всякаква подкрепа в момента. Като рекламодател единственото, което сме направили, е обезпечаването на подготовката”, заяви Петър Христов.

„Става въпрос за социално отговорно поведение към спорта, защото той е социален отдушник на хората. Тези 18 000 лв. са извън бюджетите ни и планираните ни разходи. Предстои ни Борд на директорите и ще поставя въпроса да отделим може би 50 000 лв. за „Етър” през годината. Средствата ще бъдат преведени в течение на календарната година на три транша”, каза бизнесменът.

„Лактима” ЕАД от доста години е генерален спонсор на СК „Болярчета” (В. Търново), на ФК „Лозен” (Сухиндол), а през декември м.г. влезе и сред основните спонсори на „Локомотив” (Горна Оряховица), чийто президент Петър Христов бе през 90-те години, когато клубът отново бе в „А” група. В момента горноорховският клуб е общински и изгради модел с участието на много фирми, които помагат като рекламодатели, а не участват в управлението.

Петър Христов обаче подчерта, че няма намерение да влиза в управата на „Етър”. „По отношение на участието ни в развитието на отбора като мениджмънт или участие в Управителния съвет на „Етър” – на този етап и дума не може да става, защото в крайна сметка това е частен клуб. Не знам дали ще става общински, ако стане, ще продължим да помагаме, стига да поискат. Важно е да е ясно, че не се интересуваме от футбола като обществен инструмент, политически инструмент или нещо подобно”, категоричен бе Петър Христов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Снегорините са насочени към кварталните улици, твърдят от Община В. Търново

  Снегопочистващата техника на територията на Велико Търново е насочена към кварталните и второстепенните улици, уверяват от Община Велико Търново....

Затвори