Share

„Красива България“ одобри проект на Общината за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“

четвъртък, 2 май, 2019, 21:05ч.


IMG_9096

Проект на Община Горна Оряховица за ремонт на туристическия заслон на хижа „Божур“ е одобрен от „Красива България“. Общата сума на проекта е 245 хил. лв. Близо 120 хил. лв. ще бъдат осигурени от „Красива България“, а останалото ще бъде дофинансиране от Общината.Проектът предвижда на сградата да бъде направена външна топлоизолация, ремонт на покрива, както и подмяна на дограмата на вратите и прозорците. Ще се направи вътрешно боядисване на помещенията и ще се монтира окачен таван. Изцяло ще се подменят ВиК и ел. инсталациите. В залата и туристическата столова ще се монтират климатици.

Предстои процедура за избор на изпълнител за строително ремонтните работи.

Хижа „Божур“ е едно от любимите места за отдих на горнооряховчани. Районът около туристическия дом ежегодно се използва за различни спортно-туристически и културни мероприятия. Мястото е изключително посещавано от горнооряховчани и гостите на града. Хижата се намира в близост до защитената местност „Божур поляна”, която е находище на редкия растителен вид – божур.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Осигурени са 70 хиляди лева за подпорната стена на ул. “Екзарх Антим I” в Свищов

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 70 хиляди лева на община Свищов за овладяване процеса на срутване…

Затвори