Share

„Готвенето е магия“ – така определиха срещата си с Лео Бианки учениците от СПГ „Алеко Константинов“ в Свищов

сряда, 13 юни, 2018, 12:10ч.


IMG_2545

Във връзка с посещението си в Свищов по повод античния фестивал „Орел на Дунава“, майсторът на италианската кухня Лео Бианки посети и Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“, където се срещна с бъдещи готвачи и ресторантьори. За учениците бе истинско удоволствие да се запознаят с чаровния и усмихнат италианец, който им разказа за нелекия си път към успеха и за това, че страстта към кухнята, готвенето и естетиката са го превърнали в истински професионалист.

Бъдещите кулинари от СПГ „Алеко Константинов” с интерес слушаха разказа му, задаваха му въпроси, свързани както с готвенето, така и с живота, и интересите му. Тяхното любопитство бе задоволено от Лео Бианки, който ги насърчи да се развиват непрекъснато. Самият Лео каза, че постоянно търси начини за повишаване на кулинарните си умения, защото съвременният клиент търси съвършения вкус. В съвременния свят приготвянето на храна може да бъде сравнено с изкуство. Да създадеш един кулинарен шедьовър от обикновени, на пръв поглед, хранителни продукти, да постигнеш балансирания вкус и красотата за сетивата е цел, която се преследва от всеки готвач.

Срещата приключи с раздаване на автографи и покана, към бъдещите ресторантьори, да гостуват в неговите ресторанти, където на практика да видят професионалните умения на корифея на италианската кухня в България.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кастрират безплатно кучета в новата амбулатория на общинския приют

С лицензирана амбулатория вече разполага общинският приют за кучета, който се намира между великотърновските села Шемшево и Пушево. Тя е…

Затвори