Share

Ветераните на „Академик” и „Левски” направиха 4:4 за празника

събота, 29 Сеп., 2018, 20:39ч.


42540277_1145955585559118_35113410639167488_n

С дружеското реми 4:4 завърши приятелският мач между ветераните на „Академик” и „Левски” (София), който бе част от програмата за празниците на крайдунавския град. Пред многобройна публика на градския стадион в Свищов майсторите показаха, че още умеят футболната игра и са добре помнени и обичани от привържениците. Сред гостите на проявата бе почетният гражданин на Свищов и дългогодишен благодетел на отбора Валентин Михов, председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, зам.-кметът на Свищов Борислав Замфиров, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и др.

Най-вълнуващият момент бе когато свищовският тим бе изведен от трима свои дългогодишни капитани – Станимир Проданов, Тодор Борисов и Никола Москов. Единият от тях – бате Станчо, се появи само месец и половина след претърпения зверски побой от четирима души на метри от църквата „Света Троица”, непредизвикан от нищо, което доведе до тежки травми и продължително лечение.

Почетни плакети от Община Свищов получиха Валентин Михов, Станимир Проданов, Николай Константинов и Бончо Генчев, възпоменателни медали имаше за всички футболисти. Гостите от „Левски” бяха водени от Ангел Станков, който е и бивш треньор на „студентите”. Самият мач приключи при 4:4, като за домакините два пъти се разписа Георги Любенов, а по веднъж – Евгени Маринов и д-р Венци Личев, а за „сините” легенди с две попадения се отчете Ангел Станков.

След двубоя имаше и задължителното „трето полувреме”, в което настроението още повече бе вдигнато от победата на сегашния тим на „Левски” с 1:0 над ЦСКА-София.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
5-годишната Ева Атанасова спечели голямата награда в седмото издание на ФАМИЛАТЛОН

5-годишната Ева Атанасова спечели голямата награда в седмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Късметлийката е от София и беше дошла на гости…

Затвори