Share

Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински съвет

петък, 6 Ное., 2015, 19:34ч.


IMG_7726

Юристът и финансист Венцислав Спирдонов е новият председател на Великотърновски общински съвет. Той бе избран по време на първото и тържествено заседание на местния парламент, излъчен след местните избори на 25 октомври. То се проведе в залата на музей „Възраждане и Учредително събрание”. Преди сесията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Николай Ашиков – председател на местния парламент в мандат 2011-2015 г.

Номинацията на Спирдонов бе дело на групата на ПП ГЕРБ, която е най-голяма в общинския съвет и включва 17 от общо 37 съветници. Кандидатурата на 37–годишния юрист и финансист получи 33 гласа при тайния вот.

IMG_7721

Сесията бе открита от доайена на общинските съветници проф. Михаил Харалампиев. Той предложи за одобрение дневен ред пет точки. Избрани бяха и заместник-председатели на новия Великотърновски общински съвет. От ГЕРБ бе гласувана кандидатурата на икономиста Росен Иванов. Подкрепа получиха също номинираните Калина Широкова от групата на „Българска демократична общност”, Мирослав Трифонов от Реформаторски блок и Николай Илчев от АБВ.

По време на своето първо заседание общинските съветници взеха още две решения. Те определиха членове на комисия за изработване на правилник за дейността на местния парламент и избраха представители за Комисията, която определя носителя на Академичната награда на Община Велико Търново за 2015 г.

pic8

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Новият кмет Даниел Панов и общинските съветници положиха клетва

  „Нека с капацитет, сърце и душа и да работим заедно за просперитета на старопрестолния град и населените места”, призова...

Затвори