Share

Великотърновският университет откри тържествено учебната си година

понеделник, 3 Окт., 2016, 13:03ч.


img_2841-edit
С тържествена церемония бе открита новата академична година на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Тя е 53-а поред в историята на Великотърновската Алма Матер. 2250 първокурсници – от държавна поръчка, редовно, задочно и платено обучение, посреща т.г. университетът, съобщи неговият ректор проф. Христо Бонджолов.

Сред гостите бяха вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова, зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, кметът Даниел Панов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, депутатите Мариана Бояджиева, Евгени Стоев и Милен Михов, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и др.

Откриването на академичната година бе уважено и от делегация от Тверския държавен университет, а поздравителни адреси изпратиха министърът на образованието Меглена Кунева, генералният консул на Русия Татяна Грушко, началникът на НВУ ген. Богданов и др.

img_2823
Тържеството започна със слово на ректора проф. Христо Бонджолов. “Учете се, квалифицирайте се и останете в България! Имаме нужда от вас”, обърна се към студентите в речта си проф. Бонджолов.

Приветствие към академичната общност на Великотърновския университет поднесе вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова. “Ако ви няма вас, вашите светли лица и усмивки, няма да я има и мотивацията на ръководството. За ВТУ се говори и в Европа, и извън Стария континент. Великотърновският университет е обичан и търсен, затова имайте самочувствие и се радвайте, че сте студенти тук”, обърна се към младите хора вицепрезидентът Маргарита Попова. Приветствие към тях поднесе и зам.-председателят на Народното събрание Иван Иванов, който им честити новата академична година.

Последва благослов на отец Славчо, а камбаната, с която по традиция се дава началото на учебната година, бе ударена едновременно от ректора проф. Бонджолов, вицепрезидента Маргарита Попова и студентката от първи курс Приложна лингвистика Розалия Марова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини, Фоторепортер / Читателят-репортер
В ДСХ „Мария Луиза” (Свищов) отпразнуваха Международния ден на възрастните хора

Международният празник беше подобаващо отбелязан и в Дома за стари хора в Свищов. Приятна изненада за всички беше гостуването на…

Затвори