Share

Велико Търново се гордее със своите 37 нови млади учители

петък, 1 Ное., 2019, 17:31ч.


DSC_1005

На първи ноември, денят, в който Отечеството почита паметта и приносите на народните будители за нашата българска идентичност, Община Велико Търново тържествено приветства своите 37 нови млади учители.

На специално събитие в Ритуална зала на общината 96 млади учители в училищата и детските градини на Област Велико Търново получиха поздравления от Заместник министъра на образованието и науката Таня Михайлова, изпълняващата длъжността кмет на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, областния управител Любомира Попова, директора на РИО Розалия Личева и проф. Радослав Радев от ВТУ „Св  св. Кирил и Методий“.

Младите учители бяха приветствани от Снежана Данева-Иванова, която ги увери, че историческата и духовна столица на България и цялата общност се гордее с техния избор да бъдат преподаватели в училищата и детските градини на Велико Търново.

Тя ги увери, че са направили най-добрия избор и са взели най-доброто решение в личен и професионален план, защото Велико Търново не просто и само се гордее с тях, а и им предоставя практически неограничени възможности да разгърнат амбициите си, да реализират своят потенциал, да развият кариерата и да постигнат целите си.

В края на вълнуващото събитие младите преподаватели получиха послания в началото на своята кариера, имаха възможност да си направят обща снимка и да опитат красивата и вкусна храна, приготвена изкусно от възпитаниците на Професионална гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.

За учебната 2019/20 учебна година в общинските образователни институции са постъпили 37 млади учители – 30 в училищата и 7 в детските градини. В община Велико Търново няма незаети учителски места, както и заети от нередовни педагози.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново успешно стартира предоставянето на механизма „Лична помощ“ по реда на Закона за личната помощ

Община Велико Търново успешно стартира предоставянето на механизма „Лична помощ“ по реда на Закона за личната помощ с 35 ползватели…

Затвори