Share

Велико Търново с впечатляващ щанд на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019

петък, 8 Февр., 2019, 15:37ч.


collage_stand

С нов, стилен щанд ще се представи Велико Търново на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2019. Уникалните съкровища на българската историческа памет, разнообразните културни събития и атракции ще са заявката на старата столица за най-добра българска дестинация за културен туризъм през годината.

36-тото издание на международното изложение ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер Експо център, София. Борсата се организира от  ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.

На впечатляващия щанд от 35 кв.м. на изложението Общинската туристическа агенция „Царевград Търънов“ ще представи новите туристически пакети и маршрути в града и околностите му. Сред акцентите ще са многобройните културни събития и   национални чествания, на които Велико Търново ще е домакин през 2019 г. Най-значими сред тях са националните чествания на 140 години от Учредителното събрание и Търновската конституция на 16 април;  ХVI-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ (18-20 април); „Вкусът на Средновековието“-Международния фестивал на историческите възстановки 2019 (28-30 юни); Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi summer music (21-28 юли); Нощта на Самоводската чаршия и фестивала на занаятите (21-23 септември)  и др.

Официално на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще бъде обявена и програмата на „Сцена на вековете“ 2019 – най-големият класически фестивал на открито в България. Четвъртият Летен сезон на българските оперни театри е отличен с престижния лейбъл „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2019-2020 и ще се проведе от 13 юли до 4 октомври. В афиша на музикалното събитие тази година са включени 7 заглавия – балет, опера и симфоничен концерт.

Фестивалът вече е с  международно участие и ще стартира на 13 юли с гостуването на Имперския руски балет, който ще представи едно от най-великите балетни заглавия – .Лебедово езеро“ по музика на Чайковски.

На откритата сцена в крепостта Царевец ще бъдат показани  два от оперните шедьовъра на Джакомо Пучини – „Турандот“, в изпълнение на Бургаската опера, на 26 юли и „Бохеми“ на 2 август, от Държавна опера-Русе. С Вердиевото заглавие „Симоне Боканегра“ ще гостува на 10 август Театрално-музикален продуцентски  център-Варна.

Музикално-драматичен театър „Константин Киисимов“ ще представи на фестивала най-новото заглавие от своя репертоар -оперетата „Теменужката от Монмартър“ на Имре Калман  на 26 юли.

На  историческата крепост ще звучи и българска класическа музика по време на симфоничния концерт на Русенската филхармония на 30 август, посветен на 140 години от рождението на Панчо Владигеров.

„Сцена вековете“  ще завърши с опера в цирка – „Палячи“ от Руджеро Леонкавало. Продукцията на Държавна опера-Стара Загора и Академичен цирк „Балкански“ ще е на 3 октомври под шапитото на цирковата площадка в кв. Колю Фичето“.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Велико Търново е сред петте водещи IT центъра в България

Велико Търново даде старт в България на инициативата „Моята мечта за моя град”, чийто създател е българският вродепутат Ева Майдел…

Затвори