Share

Велико Търново пак стана столица на трабантите (снимки)

събота, 17 Мар., 2018, 15:34ч.


IMG_9787

За девета година Велико Търново стана столица на трабантите – днес тук се провежда популярният „Трабант фест”, който събира собствениците на клутовите возила, произведени в Цвикау в бившата ГДР.

Над 80 трабанта в невероятни модификации се появиха на паркинга зад Военния клуб за регистрация, а от 11 ч. изпълниха главната улица пред Общината. Стотици хора дойдоха в центъра да се насладят на бившите соцвозила, чиито собственици акуратно поддържат и продължават да карат и до днес. За поредна година имаше международно участие – имаше поне няколко трабанта от Румъния, други, карани от англичани и др.

Тук бе и култовият трабант „Марийка” на 71-годишната Марийка вачкова от Караисен1 който сега е собственост на семейство от Сливен, но и бившата собственичка, и сегашните, дойдоха на феста.

IMG_9780

За пореден път бе тук и 86-годишният Михал Атанасов от Добри дял с верния си трабант. Той обаче не се оказа най-старият участник, защото от Русе дойде 89-годишният Едмонд Вартанян, който си има трабант от 1987 г. и го кара до днес.

Имаше и кабриолети, имаше и полицейски трабант, който обаче бе каран на платформа, защото сега няма регистрация и не му позволиха да се пусне в обиколката на града на собствен ход.

Много погледи събра трабант-снегорин, който е на Спас Денев инаистина се ползва за ринене на сняг. Имаше и 4-тактови трабанти, но обациите обра шарен русенски трабант, на който са сменени двигателят, окачването, седалки, арматура. Вдига 190 км и през 2015 г. в Цвикау при събор с над 400 участника печели първо място за най-тунингован и модифициран трабант.

След прегледа пред Общината трабантското шествие се отправи на обиколка по улиците на Велико Търново от Царевец до военното училище, където на паркинга участниците демострираха майсторско управление.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини, Фоторепортер / Читателят-репортер
Второ място за СПГ „Алеко Константинов“ – Свищов в „Най-добър техник в машиностроенето“

В ПТГ „Васил Левски“ в гр. Горна Оряховица се проведе националният кръг на състезанието „Най-добър техник в машиностроенето“, организирано от МОН,…

Затвори