Share

В. Търново и Арбанаси във филм на японската телевизия Ти Би Ес

вторник, 8 юни, 2010, 15:51ч.


Japon_TV

Възможностите за културен туризъм във Велико Търново и Арбанаси ще бъдат представени във филм на националната японска телевизия Ти Би Ес. Във филма старата столица ще бъде показана като място съхраняващо българската идентичност, бит, традиционни занаяти, спомен за героично минало и безценно културно-историческо наследство.

Със съдействието на Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов” екип от японската телевизия засне най-атрактивните архитектурни и културно-исторически паметници –  крепостта Царевец, Самоводската чаршия, аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”, църквата „Св. Архангел Михаил” в Арбанаси. Специално внимание снимачния екип отдели на осемнайсетте възрожденски занаята на Самоводската чаршия.

Филмът, който подготвя най-голямата японска телевизия Ти Би Ес, ще бъде излъчен в началото на август в едно от най-гледаните предавания на медията, посветено на възможностите за културен туризъм в различни страни по света.

Серията, посветена на България, ще е с продължителност 2 часа, от които 30 минути ще са за Велико Търново. Старата столица е избрана за един от основните акценти във филма заради атракциите и популярността сред японските туристите посещаващи нашата страна.

Освен болярския град в туристическия филмов гид ще са представени Копривщица, София, Варна, Несебър и Казанлък чрез Фестивала на розата. На японския зрител ще бъдат показани и възможностите за туристическа обиколка на България с влак.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Рекорден интерес към турнира за купата на “Янтра ДНЕС”

Рекорд по масовост беляза поредното издание на традиционния детски турнир по шахмат за купата на вестник “Янтра ДНЕС”. Вече пета…

Затвори