Share

Вековна топола обозначиха павликенски ученици

вторник, 5 юни, 2018, 19:47ч.


DSC02416

Световния ден на околната среда отбелязаха ученици от ОУ “Св. Климент Охридски” в град Павликени като обозначиха вековно дърво в града.

В група “Екология” по проект “Твоят час” с ръководител Илина Стефанова, участват 17 деца от 7-мите класове на ОУ “Св. Климент Охридски“. Днес те избраха да обозначат бяла топола, която е на възраст над 120 години. Дървото се намира до жп гарата и поколения павликенчани си спомнят как е пораствало заедно с тях. За акцията помогнаха и екологът на Община Павликени Кристина Георгиева и служителите на БКД.

„Така повече граждани ще придобият представа, че в града има вековно дърво“, казаха учениците. Те са чували от своите родители за тополата, която в диаметър достига 9 метра.

През тази учебна година група “Екология” целогодишно развива екологичното образование на учениците, като се включват в различни празници и инициативи и популяризират идеята за екотуризъм.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Горна Оряховица ще домакинства 15-те Годишни награди за регионална журналистика

Горна Оряховица ще бъде домакин на 15-то издание на Годишните награди за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ“. Медийният форум…

Затвори